Maailmakuulsad Swatchi kellad saavad randmemaksete võimekuse

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swatch Bellamy
Swatch Bellamy Foto: Swatch

Käibelt maailma suurim kellatootja, Šveitsi ettevõtte Swatch on loonud NFC-tehnoloogial põhineva maksevõimekusega analoogkellade seeria Bellamy ning plaanib selle müüki laiendada Hiinast Ameerikasse ja Euroopasse.

Hiinas tuli kell välja juba oktoobris ning seal on Swatch sõlminud juba maksete teostamiseks lepingu riigi ainsa pangakaardiettevõttega UnionPay. Nüüd on kellatootja saanud kokkuleppele ka Visaga, et tulla randmemaksete teenustega uue aasta alguses välja USA-s, Brasiilias ja Šveitsis, vahendab The Verge.

Bellamyl puudub endal ühendus internetiga, kuid sellesse on ehitatud lähiväljaside NFC tehnoloogia, et teostada kella abil makseid vastavates terminalides. Swatchi teatel toimivad nende kellad kui ettemakstud pangakaardid, kuid pole veel teada, kuidas on lahendatud kõikvõimalikud identifitseerimise ja turvalisusega seotud küsimused. Näiteks sel juhul, kui kell peaks varastatama.

Mis puutub hindadesse, siis Hiinas saab Bellamy kätte 91 dollariga, seega märgatavamalt odavam kui sama funktsionaalsust omavad Apple Watch (kõige odavam hind Hiinas on 349 dollarit) ja Samsung Gear S2.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles