Umber katsetab võõrastega reisijagamise teenust

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uber
Uber Foto: Ekraanitõmmis reporter.ee videolt

Londoni elanikel tekib peagi võimalus jagada oma Uberi sõite võhivõõrastega ja sel teel päris korralikult hinnas alla saada.

Uus teenus nimega UberPool käivitub Suurbritannia pealinnas juba sel reedel, täpselt kell 16.00, mil tehakse lühemat sorti näidissõit linna südames. Sõitu teistega jagades võib hinnavõit olla näiteks UberX teenusega võrreldes koguni 25 protsenti soodsam, vahendab Engadget.

Uue võimaluse kasutamiseks tuleb äpp avada, valida sealt teenuseks UberPool, määrata sihtkoht ja valida sõiduks soovitavate istekohtade arv. Seejärel selgub alles lõplik sõidu hind. Kui inimene juhtub olema sõidu teine pealtulija, öeldakse talle kaasreisija nimi kohe. Vastupidisel juhul sõidu vältel.

Kuid diskussioonid Uberi kui sellise tegevuse suhtes pole ka Londonis kaugeltki lõppenud, eelkõige on küsimus selles, kuidas tagada litsentsita juhtide pakutavate reisijagamisteenuse puhul reisijate turvalisus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles