ELi digivolinik Günther Oettinger sai Eesti e-residendiks

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majandus- ja kommunikatsiooniminister Kristen Michal andis täna Brüsselis Euroopa Liidu digivolinikule Günther Oettingerile üle e-residendi tunnistuse.
Majandus- ja kommunikatsiooniminister Kristen Michal andis täna Brüsselis Euroopa Liidu digivolinikule Günther Oettingerile üle e-residendi tunnistuse. Foto: Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Kristen Michal andis täna Brüsselis Euroopa Liidu digivolinikule Günther Oettingerile üle e-residendi tunnistuse.

Siseminister Hanno Pevkur väljastas oma käskkirjaga Oettingerile e-residendi digitaalse isikutunnistuse novembri lõpus. Ettepaneku anda sakslasest digivolinikule e-residendi digitaalne isikutunnistus tegi majandus- ja kommunikatsiooniministeerium.

Mullu 1. detsembrist jõustunud isikuttõendavate dokumentide seaduse muudatus lubab väljastada digitaalseid isikutunnistusi ka e-residentidele ehk välismaalastele, kes pole Eestis registreeritud alaliste elanike või kodanikena.

Digitaalne isikutunnistus annab e-residentidele ligipääsu Eesti e-teenustele ning õiguse allkirjastada dokumente digitaalselt, kuid ei ole füüsiline isikuttõendav dokument ja ei anna õigust Eestisse reisimiseks või siin elamiseks.

Eesti esimeseks e-residendiks sai briti ajakirjanik Edward Lucas, kellele president Toomas Hendrik Ilves andis e-residendi digi-ID üle Tallinnas mullu 1. detsembril.

Teise ja kolmanda e-residendi kaardid andis Ameerika Ühendriikides töövisiidil olev peaminister Taavi Rõivas mullu 9. detsembril Silicon Valleys üle USA riskikapitaliettevõtte Draper Fisher Jurvetson juhtidele Steve Jürvetsonile ja Tim Draperile.

Tänavu aprillis andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi side ja riigi infosüsteemide asekantsler Taavi Kotka Eesti poolse kingitusena e-residentsuse üle Jaapani peaministrile Shinzō Abele.

E-residendiks on väljaspool tavaprotseduuri saanud ka Swedbanki grupi juht Michael Wolf ja Jaapani suurima e-kaubandusettevõtte Rakuten tegevjuht Hiroshi Mikitani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles