Töötavate rakenduste sulgemine ei pruugigi akut säästa

, Digitarga uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakenduste sulgemine tundub kõige käepärasema lahendusena aku säästmiseks (vasakul Android, pareml iOS), aga see ei pruugigi olla kõige tulemuslikum ega õigem käitumisviis ja võib hoopis akut kulutada.
Rakenduste sulgemine tundub kõige käepärasema lahendusena aku säästmiseks (vasakul Android, pareml iOS), aga see ei pruugigi olla kõige tulemuslikum ega õigem käitumisviis ja võib hoopis akut kulutada. Foto: Marie Allmere

Levinud arvamuse kohaselt tuleks oma nutiseadmel kasutatavad rakendused sulgeda või “kinni lohistada”, kui neid enam ei kasutata, kuid see võib vastupidiselt aku säästmisele seda hoopis kiiremini tühjaks tõmmata, selgitab tehnoloogiaportaal Digitark.

Rakendusest väljudes nutitelefonis ei jää rakendus tegelikult taustale tööle, vaid see peatatakse ning lehel olev info salvestatakse operatiivmällu, selgitab Digitark. Tänu sellele avaneb rakendus kiiresti ning pooleli jäänud kohast. Kuna rakendus on taustal n-ö pausi peal, see akult mingisugust lisapingutust ei nõua.

Kui peale igat kasutamist rakendus kinni panna, kustutatakse sellekohane info ka operatiivmälust ning uuel avamisel peab seade selle uuesti operatiivmällu lisama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles