Taxify asus samuti koostööle maksuametiga

Aivar Pau
, tehnikaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taxify mobiilirakendus.
Taxify mobiilirakendus. Foto: Taxify

Peamiselt Eestis takso- ja sõiduvahendust pakkuv Taxify asus sarnaselt Uberiga samuti koostööle Eesti maksu- ja tolliametiga, et muuta sõidu eest võetavate tasude deklareerimise juhtide poolt läbipaistvamaks ja lihtsamaks.

Taxify leppis enne jõule peetud kohtumisel maksu- ja tolliametiga (MTA) kokku koostöö tihendamises ning võimalikult mugavate tulumaksu deklareerimise võimaluste loomises Taxify abil sõite pakkuvatele autojuhtidele. Näiteks on juhtide nõusolekul peagi võimalik panna info tehtud sõitude ja teenistuse kohta otse nende tuludeklaratsioonile.

Taxify Eesti tegevjuhi Henrik Raave sõnul on Eesti lähedal sellele, et sõidujagamisega seotud hallid tsoonid saavad rohkem reguleeritud ning sellel saab olema positiivne mõju majandusele. Raave hinnangul loob suurem selgus erasõitude korraldamises inimestele rohkem võimalusi ettevõtjaks hakata ning see toob kaasa hulga uusi töökohti.

Taxify ja maksuameti esindajad arutasid ka e-arvetele ülemineku võimalusi, mis võimaldaks arveid tulevikus lihtsamalt raamatupidamisse lisada ning mis vähendaks juhtide jaoks raamatupidamiskulusid. MTA-l on plaanis kasutajate soovi korral luua tulevikus ka lihtne tulu-kulu arvestamise rakendus, millega füüsilised isikud ja FIEd saaksid mugavalt oma kulude – tulude arvestust pidada ja maksukohustused täita.

Raave sõnul on riigiasutuste sisuline huvi ajaga kaasas käia ja lahendusi leida muljetavaldav ja positiivne. «Tunneme, et meid on kaasatud ja näeme, kuidas riik otsib parimaid lahendusi ettevõtluse toetamiseks nii, et lõpuks võidavad kõik,» ütles Raave.

Taxify on Eestis 2013. aastal asutatud tehnoloogiaettevõte, mis tegutseb tänaseks kaheksas riigis ja on kaasanud 1,5 miljonit eurot investeeringuid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles