Eestlaste loodud veebikeskkond aitab uusaasta eesmärgid reaalsuseks muuta

Aivar Pau
, tehnikaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AddGoalsi tegijad
AddGoalsi tegijad Foto: Erakogu

Eestlased on loonud sotsiaalse veebikeskkonna AddGoals, mis aitab ühelt poolt vahendeid kõikvõimalike eesmärkide seadmiseks ning loovad samas kommuuni, kus sõbrad saavad üksteis​​t motiveerida.

Näiteks saavad AddGoals.com’is inimesed kirja panna uusaastalubadused, seda kas avalikult või privaatselt. Oma plaane on võimalik süstematiseerida ning nende edenemisel silma peal hoida.

«Ühtlasi on see ka keskkond, mis pakub inspiratsiooni uute ideede leidmiseks – mida teha, et aasta 2016 oleks meeldejäävam ja teguderohkem kui on olnud eelnevad aastad,» ütles ettevõtte kaasasutaja ja tegevjuht Sten Seppo.

«Inimestele meeldib uusaastalubadusi anda, ent sageli sõnadest tegudeni ei jõuta. Põhjuseid võib olla mitmeid. Ühest küljest puudub süsteemsus –  mõtted on erinevates kohtades lai​a​li ja tegevusplaanid on tihti pinnapealsed või puuduva​​d üldse,» märkis Seppo. «Teisalt puudub järjepidevus. Sageli on aastavahetusel tehtud lubadused juba veebruari keskpaigaks unustatud ja kõik kulgeb taaskord vanaviisi. Nii on raske fookust hoida ja möödub järjekordne aasta, mil liiga palju aega on kulunud ebaolulisele.»

Mektorys tegutseva AddGoalsi eesmärk on suur  - saada maailma suurimaks eesmärkide haldamise platvormiks ja luua motiveeritud üleilmne keskkond, mis aitaks kasutajatel nii enda elukvaliteeti tõsta kui ka teisi toetada.

Aastal 2014 loodud start-up AddGoals äriidee põhineb Freemium mudelil, kus mitmed tulevased funktsionaalsused ning privileegid hakkavad olema tasulised.

AddGoalsi veebikeskkonad (kuvatõmmis)
AddGoalsi veebikeskkonad (kuvatõmmis) Foto: Kuvatõmmis

«Lisaks erinevatele abivahenditele lisame süsteemi ka masinõppiva algoritmi (machine learning), kus igal kasutajal on võimalik näha just temale sobivat infot. Peale eesmärgisoovituste saame hiljem kasutajad kokku viia ka relevantsete teenusepakkujatega,» kirjeldas Seppo ettevõtmise plaane.

Senimaani on idee realiseerimist finantseerinud erainvestorid läbi tegijate oma tutvusringkonna. Uue aasta alguses tehakse üks investeerimisring ka Eesti ühisrahastusplatvormil Fundwise. Alates suvest hakatakse vaatama juba erinevate välismaa rahastusvõimaluste poole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles