Eesti tarkvaratestijad pääsesid Euroopa kümne parema hulka

Aivar Pau
, tehnikaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvuti
Arvuti Foto: Sony

Eestis mobiilirakendusi arendava ettevõtte Mooncascade’i võistkond jõudis konkurentsis tarkvaratestimise maailmakarikale Euroopa eelvoorus kümne parema hulka.

Mooncascade osales Software Testing Cup Euroopa eelvoorus võistkonnaga koosseisus Anu Einberg, Madis Kangro, Uuno Puus ning Vaido Vähk. Tiimidel tuli kolme tunni jooksul lahendada ülesanne - leida testitavas tarkvararakenduses vead, sisestada need veahaldusvahendisse ning esitada raport parendusettepanekutega.

Testitavaks rakenduseks oli seekord mobiilne reisiagent, mis võimaldab iseseisvalt planeerida reise ja teha broneeringuid.

Mooncascade’i testijate meeskonna juhi Vaido Vähki sõnul oli tegu keerulise ülesandega, millel oli arvukalt erinevaid lahendusvõimalusi. «Parima valimise teeb raskeks just see, et kõike testida ei jõua ning igal meeskonnal tuli seada oma fookus ja prioriteedid. Efektiivseima lahenduse otsustab žürii, sest igal lähenemisel olid omad head ja vead,» rääkis Vähk.

Lõppenud aasta novembris toimunud Software Testing Cup Euroopa eelvoorus osales 75 meeskonda rohkem kui 15-st riigist. Lõpliku paremusjärjestuse avaldab žürii jaanuari jooksul. Euroopa parimaks valitud meeskond pääseb edasi Software Testing World Cup finaalturniirile Saksamaal.

Mooncascade on mobiilirakendusi arendav ettevõte, kelle klientide hulka kuuluvad näiteks Elisa ja TeliaSonera ning Parku ja TransferWise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles