Tahvlit oli mullu juba soodsam osta kui nutitelefoni

Aivar Pau
, tech journalist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Samsung.ee

Kui nutitelefonide keskmised müügihinnad liikusid mullu tõusutrendis, siis tahvlite keskmine hind aasta jooksul hoopis langes.

«Keskmise müüdud tahvli hind oli mullu teisel poolaastal madalam kui keskmise müüdud nutitelefoni hind. Vahed ei olnud küll väga suured, kuid märgilise tähendusega on see siiski,» ütles Elisa juhatuse liige Andrus Hiiepuu.

2015. aasta detsembris Elisas müüdud tahvelarvuti keskmine müügihind jäi 295 ning nutitelefoni keskmine müügihind 307 euro juurde. Aasta varem olid jõujooned vastupidised ning nutitelefonide keskmine müügihind soodsam. Nii ulatuski 2014. aasta detsembris tahvelarvuti keskmine müügihind Elisas 298 ning nutitelefoni keskmine müügihind 236 euroni.

2015. aastal oli Elisa klientide seas menukaim tahvelarvuti Samsung Galaxy Tab4, teisele kohale tuli Huawei MediaPad Link 10 ning kolmandale Huawei MediaPad T1.

Eesti Telekomi (EMT ja Elion) müügikanalites olid tahvelarvutite arvestuses 2015. aasta suurimad müügihitid Samsungi, Apple’i ja Lenovo seadmed.

Kümne müüduima tahvelarvuti hulgas oli Samsung esindatud kahe, Lenovo kolme, Huawei kahe, Apple ühe ja Allview ühe seadmega ning esindatud olid nii kõige odava hinnaklassi (ca 150 eurot) kui ka kallima otsa (enam kui 700 eurot) mudelid.

«Enamasti eelistavad tahvelarvuti soetajad ca 10-tollise ekraaniga seadmeid ning kõik esikümnesse pääsenud tahvlid on 4G võimekusega,» teatas Eesti Telekom.

Eesti Telekomi 2015. aasta müüduimad tahvelarvutid olid:

1. Samsung Galaxy Tab4 (T535) 10.1" 16GB LTE+Wifi

2. Apple iPad Air 2 9,7" 4G+Wifi

3. Samsung SM-T555 Galaxy Tab A 9.7 LTE (9.7")

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles