LG investeerib päikesepaneelide tootmisse veel 435 miljonit dollarit

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LG päikesepaneelid
LG päikesepaneelid Foto: LG

Lõuna-Korea tehnoloogiaettevõte LG plaanib märgatavalt laiendada oma päikeseenergia lahenduste üksust mitmesaja miljoni dollari suuruse investeeringuga.

Nimelt sõlmis LG Korea linnaga Gumi vastastikuse mõistmise memorandumi, et investeerida linnas asuvatesse ettevõtte päikesepaneelide tootmistehastesse 435 miljonit USA dollarit.

Olemasolevatele kaheksale tootmisliinile lisatakse veel kuus, mis suurendab tootmisvõimsust 1GW-t kuni 1,8GW-ni 2018. aastaks ning kuni 3GW-ni 2020. Aastaks. Kokku  on see võrdne ühe miljoni majapidamise elektritarbimise võimsusega.

«Investeeringu tulemusena saavutab LG päikesepaneelide üksus veel tugevama positsiooni valdkonna kasvu juhtimiseks tulevikus,» ütles LG Energy Business Center ja B2B osakonna president Lee Sang-bong.

Tema sõnul on LG olnud päikesepaneelide äris aktiivselt tegev kaks aastakümmet ning usub, et tavatarbijad on praeguseks rohkem kui valmis tõsiselt päikeseenergiale mõtlema.

LG asutas oma päikesepaneelide üksuse 1995. aastal ning nEnergy Business Center energiaäri keskuse 2014. aasta novembris – viimase alla kuuluvad ettevõtte päikeseenergia salvesüsteemid ning valgustusüksused.

2015. aasta augustis tutvustas LG oma NeON 2 päikeseenergia lahendust Cello tehnoloogiaga, mis koosneb 12 õhukesest traadist kolme toitelati asemel. Mõeldud on see eelkõige koduomanikele, kes soovivad saavutada suurt päikeseenergia tootmise potentsiaali oma piiratud katusepinnal. NeON 2 sai möödunud aastal ka Intersolar auhinna fotogalvaanika kategoorias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles