Netflix keerab piiritaguseid vaatamiskraane kinni

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Netflix.
Netflix. Foto: Elise Amendola/AP/Scanpix

Hiljuti 130 riigi võrra haaret laienenud voogesituskeskkond Netflix karmistab lähinädalatel oluliselt võimalusi vaadata kõikvõimalike tehniliste vahendite abil teises riikides näitemiseks mõeldud sisu.

Netflixi pakutav sisu erineb autoriõiguste puudumise tõttu teatavasti riigiti suurel määral ning teenusepakkuja teatas eile, et astub nüüd uusi samme hoidmaks ära sisu levikut riikidesse, kus seda pole olnud plaanis teha.

«Proxyde ja unblockerite kasutajad pääsevad juba mõne nädala pärast ligi vaid nende asukohaks oleva riigi teenusele,» ütles Netflixi asepresident David Fullagar eile teenuse ajaveebis.

Netflixi sisu erineb teatavasti riigiti märgatavalt ning loodud on kümneid ja sadu lahendusi, kuidas Netlixi jaoks oma tegelik asukoht ära petta ning geoblokeering ületada, et vaadata Eestist näiteks Austraalia turule mõeldud filme.

Netflix käivitas oma teenuse aastal 2007 USA-s. Edasi laieneti Kanadasse, siis Ladina-Ameerikasse, esimestesse Euroopa riikidesse, Austraaliasse - nüüdseks ollakse kättesaadavad ühtekokku 190 riigis. Teenusel on hetkel 70 miljonit kasutajat, kes vaatavad 125 miljonit tundi sisu ainuüksi ühes päevas.

Allikas: Cnet

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles