Elektriautod peavad jõudsalt vastu

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektriliste probleemide tõttu on tulnud vahetada aku vaid kahel maakonda toodud sotsiaalministeeriumi elektriautol.
Elektriliste probleemide tõttu on tulnud vahetada aku vaid kahel maakonda toodud sotsiaalministeeriumi elektriautol. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Sotsiaalministeeriumi poolt omavalitsustele üleantavad elektriautod on vaatamata algsetele skeptilistele arvamustele siiski tublisti vastu pidanud.

Kolm aastat tagasi üle Eesti laiali jagatud Mitsubishi elektriautode kohta arvati, et Eesti tingimustesse need ei sobi ning lagunemise korral on nendele varuosade hankimine pea sama kallis kui auto ise, vahendab Saarte Hääl. Kartused pole siiski tõeks osutunud ning autod on hästi vastu pidanud ja seega kalleid ülalpidamiskulusid autod nüüd endale saanud omavalitsused ei karda.

Mitsubishid müünud ja nende hooldusega tegeleva AS Silberauto Kuressaare esinduse teenindusjuht Urmo Arikas sõnul ütlevad kasutajad, et see on hea linnaauto. «Pikemate vahemaade läbimiseks ja talvisteks sõitudeks sobib see tõepoolest mõnevõrra vähem,» märkis Arikas. Ta tõi välja, et on ise Mitsubishi i-MiEViga sõitnud ka Tallinna ning koos laadimistega võttis see aega alla nelja tunni.

Refeeritud artiklit saab lugeda Saarte Häälest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles