Kolkata ülirikkad kitsikuses: kus kimada superautoga?

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karjused ajavad oma loomakarju karjamaale üle Kolkatasse viiva maantee.
Karjused ajavad oma loomakarju karjamaale üle Kolkatasse viiva maantee. Foto: Sami Siva / NYT

Kui India kinnisvaraarendaja Parveen Agarwal endale papaiakarva Lamborghini Gallardo ostis, võttis ta ikka vinge komplekti – 550 hobujõuga mootori, parimad pidurid ja elektrooniliselt reguleeritava tagaspoileri. Üks asi on aga puudu: koht, kus selle autoga sõita.

«Niisuguste autodega sõitmiseks on ruumi tarvis,» ütles Agarwal (33), kes ostis oma Lamborghini aastal 2014. «Kolkata teed on kohutavad.»

Agarwal ja tema sõbrad Kolkatas, mida maailmas tuntakse rohkem ema Teresa ja ülima vaesuse järgi, jagavad ummistunud tänavaid inimjõul liikuvate rikšade, hobuvankrite, kariloomade, niisama uitajate ja jõllitavate juhtidega, kirjutab Wall Street Journal.

«Nad tulevad igalt poolt ja sa istud niivõrd madalal nendes [super]autodes, sa ei näe neid,» ütles Agarwal.

Nii ei jäänud seltskonnal muud üle, kui superautoklubi asutada. Iganädalaselt käivad nad hilja õhtul ja varahommikuti sõitu tegemas – vältides kõige hullemaid ummikuid ja lootuses leida lõiguke tühja teed.

Neid on kokku umbes tosin. Kõik ei sõida Lamborghinidega – ühel näiteks on Aston Martin Virage, teisel valge Ferrari 458 Spider ning kolmandal Bentley Continental GT kabriolett.

Ühel õhtul paar päeva tagasi tuli teeistanduse omanik Rishi Raj Lohia (26) toime suurepärase saavutusega: tema allalastud katusega Jaguar Type V6 S sai kiirendades sisse ligi 100 kilomeetrit tunnis – ning seda veoautode vahel vingerdades.

«Takistusriba,» muheles mees pidurdades.

Tootjad on India tingimustega enam kui kursis. Hiljuti avas Ferrari Delhis löökauke täis tänava ääres uue esinduse. Asepresidendi Enrico Galliera sõnutsi on neil Araabia Ühendemiraatides alati valmisolekus autotohtrite tiim, kes vajadusel paari tunniga indialastele appi lendab.

Ülalmainitud Kolkata klubi noorim liige on Devansh Modi (13). Tema tuli kohale kolme autoga – isa omad. Kõikide roolis olid sohvrid. 458 Spideri kõrvalistmel istus Devansh ise, kelle «peamine kirg on kiirus.»

«Kõrvalistmel ei pea ringi vahtima ja liiklust jälgima. Istud ja naudid,» naeratas noormees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles