Tele2 ja Elisa: Telia rändlustasude vabal paketil pole suurt mõtet

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mobiilimast. Foto on illustratiivne.
Mobiilimast. Foto on illustratiivne. Foto: Peeter Kümmel

Mobiilsideoperaatorite Tele2 ja Elisa hinnangul ei loo konkurendi Telia Eesti uus rändlustasudeta andmeside pakett lähinaabrite juures klientidele mitte just pikaks ajaks klientidele tulu ning puudutab väikest osa Eesti elanikest.

«Aprilli lõpus jõustub Eestis Euroopa Liidu regulatsioon, mis rändlustasud ka Tele2 klientide jaoks alla viib ning tänu sellele saab edaspidi kogu Euroopa Liidus telefoniga rääkida ja internetti kasutada koduturuga sarnastel tingimustel,» ütles Postimehele Tele2 tootejuht Katrin Aron.

Ka Elisa tooteturunduse osakonnajuhi Mailiis Ploomanni hinnangul ootab klient lahendust, mis võimaldab tarbida teenuseid soodsamalt terves Euroopa Liidus, mitte üksikutes Põhjariikides, mis on eelkõige äriklientuuri pärusmaa.

«Eraklient vajab roamingteenuseid eelkõige puhkama sõites ning sellisteks sihtkohtadeks on enamasti veidi soojema kliimaga riigid. Omakorda on need eestlased, kes on Põhjamaadesse elama ja tööle asunud, valinud endale juba sihtriigis sobivaima kõne ja andmeside lahenduse,» ütles Ploomann

Ta märkis, et kogu Euroopa Liidu piirkonda silmas pidades käib ka Elisas töö roaminghindade kallal. «Usutavasti võib põnevaid lahendusi, eriti just selle aasta puhkuseperioode silmas pidades, oodata ka Elisalt,“ märkis ta. Uusi pakette lubab lähiajal klientidele ka Tele2.

Telia Eesti tõi eile esimesena Eestis turule lähiriikides rändlustasuta mobiilse interneti paketi  - täpsemalt avati see võimalus Mobiilse elu paketi kasutajatele.

Mobiilse elu paketi puhul saavad inimesed ise valida, kui suures mahus kõnesid, sõnumeid ja internetti nad soovivad ning jagada mobiilse interneti mahtu kuni viie seadme vahel. Eilsest saavad selle paketi senised ja uued kliendid uuendusena kasutada valitud paketi raames ja lisatasusid maksmata internetti ka Lätis, Leedus, Soomes, Rootsis, Taanis ja Norras.

«Senistele Mobiilse elu klientidele hakkab uus teenus kehtima automaatselt, tuleb vaid üle vaadata, et rändlusteenus oleks avatud,» ütles Telia Eesti juhatuse liige Piret Mürk-Dubout. «Hinnad tänase päeva seisuga muutunud ei ole, lihtsalt rändlusteenuste tariifid kaovad ära ja jäävad vaid Eesti tariifid.»

Kuutasud on teenusel alates 4,99 eurost ja lõpetades 29,99 euroga. Odavaima paketi kuumahuks on siiski vaid väga väike ja mittejagatav 0,25 GB, suurimaks kuumahuks on 48 GB.

Paketile rakendub maksimaalne võimalik üles-ja allalaadimise kiirus, mis Telia võrgus võimaldab 4G nutiseadmega kasutada kiiruseid kuni 300Mbit/s alla ja 50 Mbit/s üles ning 3G nutiseadmega kuni 21,6Mbit/s alla ja 5,7Mbit/s üles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles