Küberturbeeksperdi soovitused turvalise salasõna loomiseks

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joseph Carsoni sõnul on probleemiks see, et inimesed valivad salasõnaks midagi väga lihtsat.
Joseph Carsoni sõnul on probleemiks see, et inimesed valivad salasõnaks midagi väga lihtsat. Foto: PantherMedia / Scanpix

End eetiliseks häkkeriks kutsuv küberturbeekspert Joseph Carson andis soovitusi, kuidas luua võimalikult turvaline salasõna ja kuidas seda erinevate kontode juures kasutada.

«Probleemiks on see, et inimesed valivad midagi väga lihtsat, kuna krüpteeritud salasõnad on juba andmebaasides olemas,» ütles Carson Terevisioonis, vahendab ERR.

Carson rääkis, et tihtipeale saadakse ühe ja sama salasõnaga ligipääs mitmesse kohta, sest näiteks Facebooki salasõna kasutatakse nii Instagramis kui ka Netflixis.

Carson andis soovitusi hea ja turvalise salasõna loomiseks. «Alusta sellest, et mõtle, mis on sinu lemmikbänd, näiteks Ewert And The Two Dragons. Mis on nendelt lemmiklaul? Näiteks Jolene, siis võta sealt esimene laulurida ja kasuta esimese rea esimesi tähti ja mõned tähed asenda numbritega ja lisaks kasuta nii suuri kui ka väikseid tähti,» soovitas Carson. Ta lisas, et erinevate lehtede jaoks on erinevad märgistused, kas on «nf» või «m» lõpus, vastavalt sellele, mis kontot kasutatakse.

Refereeritud artiklit saab lugeda ERRist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles