Mis telefone ja äppe kasutavad Eesti telekomijuhid ise?

Aivar Pau
, tehnika.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nutitelefonid
Nutitelefonid Foto: Tairo Lutter / Postimees

Postimees on jaganud lugejatega kümneid ja sadu soovitusi mobiilioperaatorite poelettidel pakutavate nutitelefonide ja  nende jaoks loodud rakenduste ja teenuste kohta, kuid milliseid seadmeid hoiavad oma pintsakutaskus Eesti mobiilsideäri tippjuhid ise?

Palusime Tele2, Elisa ja Telia juhtidel vastata kolmele küsimusele:

  1. Millist nutitelefoni kasutate ja kas olete rahul?
  2. Mida ootate järgmiselt telefonilt?
  3. Millised on need kolm rakendust, mida ise igapäevaselt palju kasutate ja teistele julgete soovitada?

Vastused olid telefonide osas mingil määral ettearvatavad – ikka mobiilitööstuse lipulaevu. Kuid äppide valikus leidus nii mõndagi huvipakkuvad ja omapärast.

Vastused oli nende laekumise järjekorras sellised.

Tele2 tegevjuht Argo Virkebau

Argo Virkebau mitte oma praeguse lemmiktelefoniga
Argo Virkebau mitte oma praeguse lemmiktelefoniga Foto: ERIK PROZES/
  1. Kasutan praegu Samsung S6 Edge'i, kuna see mudel pakub kõige kiiremat andmesidet ja toetab kolme edastussagedust ühendavat võrgutehnoloogiat. Lisaks saab seda mudelit kasutada Samsungi virtuaalreaalsuse prillidega, mida just testisin. Olen telefoni funktsionaalsusega rahul, ainuke asi, mis vajab parandamist, on aku vastupidavus.
  2. Kuna praeguse kasutuses oleva telefoni suurim puudus ongi aku võimekus, siis järgmiselt telefonilt ootan, et aku kestaks kolm päeva. Muust ma puudust ei tunne, sest nutitelefonid on tema jaoks juba «valmis» ja väga suuri uusi funktsionaalsusi ilmselt ei ole juurde oodata.
  3. Kolm lemmikrakendust, mida kasutan igapäevaselt:
  • Kodujuhtimiseks kasutan ma selliseid rakendusi nagu Fibaro ja Sonos. Fibarost saan vaadata kodust temperatuuri, seda tsoonide kaupa muuta ja jälgida oma elektrikulu. Koduseid seadistusi muudangi ainult nutiseadmete kaudu. Sonost kasutan koduseks muusikajuhtimiseks - saan otse streaming-teenuse kaudu panna käima muusika oma saunas, köögis, terrassil või elutoas ning valida endale sobiva playlist'i. Plaadimängijad on ajalugu, kodus kuulangi muusikat vaid üle interneti kaudu.
  •  Teine rakendus, mida pean number üks uudisteportaaliks ja äpiks kõigile tehnoloogiahuvilistele, on TechCrunch. Uudiseid loengi vaid nutiseadmest. Loen sealt pidevalt kõiki tehnoloogiamaailma uudiseid ja analüütikute analüüse - mis firmasid rahastatakse, kes tuleb uue tootega välja ja milliseid tehnikamesse toimub. Kasutan seda infot näiteks oma ettekannetes.
  • Kolmas äpp on mugavusteenus Eesti start-up'ilt nimega Autlo. Autlo paneb mu auto automaatselt tasulises tsoonis parkima ja võtab parkimise maha, kui ma tsoonist välja sõidan. Kui süüte välja keeran, alustab rakendus ise parkimist ja kui keeran süüte sisse, siis lõpetab parkimise. Tegu on maailmas ainulaadse äpiga, mis on ülimugav, töötab tõrgeteta ja lisab parkimistasud mu telefoniarvele. Soovitan kõigile, kes hindavad mugavust.

Elisa juhatuse esimees Sami Seppänen

Sami Seppänen
Sami Seppänen Foto: Mobiilifoto
  1. Praegu kasutan nutitelefoni iPhone 5S, oluline kriteerium valikul oli 4G-interneti kasutamise võimekus.

  2. Järgmiselt nutitelefonilt ootan suuremat aku vastupidavust.

  3. Kasutan enim Elisa Raamatu, Jabra Sport ja Bloomberg Businessweek rakendusi.

  • Elisa Raamatu äpp võimaldab mul kasulikult sisustada vaba aega, mis tekib laeva- ja lennureisidel või õhtul kodus. See äpp on oluliselt laiendanud ka minu lugemust, sest poest ostad raamatuid ettevaatlikult; äpis heidad pilgu peale oluliselt suuremale hulgale e-raamatutele ja nii mõnegi neist loed ka läbi.

  • Jabra Sport võimaldab liikumisharjumustel ja füüsilisel koormusel silma peal hoida ning Bloomberg Businessweek ennast kursis hoida maailma majandusuudistega.

  •  Kõige enam soovitan muidugi Elisa Raamatut :), sest parim on vaba aega kasutada selleks, et end harida ja lugemust suurendada. Ajaga on enamikul inimestel tänapäeval kitsas ning kui sul on suur raamatuvalik kaasas, siis tekib võimalus lugemiseks vaba aeg leida.

Telia Eesti juhatuse esimees Dan Strömberg

Dan Strömbergi töölaud (foto: Tairo Lutter/Postimees)
Dan Strömbergi töölaud (foto: Tairo Lutter/Postimees) Foto: Tairo Lutter / Postimees
  1. Samsung Galaxy 6 Edge ja olen sellega rahul.

  2. Rohkem rakendusi, et saaksin elada tervislikumat, mugavamat ja senisest veelgi enam ühendatud elu minu enda seatud tingimustel.

  3. MINU.TV, kuna see on lihtsalt nii mugav. Lisaks veel mobiilimaksete tegemine ja Samsungi nutikell.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles