Video: selgusid Samsungi selle aasta hitt-telefoni maailmaesitluse aeg ja koht

Aivar Pau
, tehnika.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samsungi reklaam
Samsungi reklaam Foto: Kuvatõmmis

Lõuna-Korea tehnoloogiahiid Samsung andis täna varahommikul teada aja, mil näeb ilmavalgust selle  hitt-telefon Galaxy S7.

«Olge valmis ümber mõtlema, mida üks telefon teha suudab,» seisab Samsungi tänahommikuses kutses maailma tehnoloogiajakirjanikele. On pikalt analüüsimatagi selge, et telefoni disaini ja vanade heade tuttavate tehniliste näitajatega enam kedagi pahviks ei löö. Vaja on uusi, põnevaid ja olulisi funktsionaalsusi ja väliseid abimehi – täpselt sellele viitab ka Samsungi tänane kutse – põhirõhk selles on märksõnal virtuaalreaalsus.

Nagu videolt näha, siis kutse räägib küll uuest Galaxyst, kuid sisuks virtuaalreaalsuse prille kandev teismeline. Seega saab ka 21. veebruaril Barcelona mobiilimaailma aastanäitusel toimuva esitluse kandev roll olema hoopiski mitte telefoni kumerustel, mälunäitajatel ja kaamerapikslitel, vaid tuliuuel Gear VR platvormil.

Portaali Techcrunch hinnangul võib see näiteks tähendada, et tulemas on kas uus ja oluline seose telefoni ja virtuaalmaailma vahel või on sellele lisandumas ka näiteks uued VR-prillid.

Mis telefoni puutub, siis nii S7 kui selle kumera ekraaniga Edge-versioon peaks kõigi ennustuste kohaselt saama väga vähe või lausa igavaid uuendusi välimuse osas, küll peaks sellel taas omal kohal olema mälukaardi lisamise pesa.

Loomulikult ootavad kõik ka seda, et lahenduse saab S6 peamine etteheide – nõrk aku. Välistatud pole ka Sonyle omase veekindluse saavutamine. Lisaks on räägitud iiriseskännerist ja iPhone'idelt tuttavast 3D-puutetundlikust ekraanist.

Samsungi uute tipp-toodete esitlust näiteakse Barcelonast YouTube’i otseülekandena kogu maailmale – täpselt nagu möödunud aastal tehti seda S6 Edge Plus esitluse puhul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles