Pangad: Pocopay tulek sunnib meid oma mobiilipanka arendama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Neivelt koos meeskonnaga esitles eile mobiilirakendust Pocopay, mis nende lubaduse kohaselt muudab igapäevapanganduse lihtsaks ja mugavaks.
Indrek Neivelt koos meeskonnaga esitles eile mobiilirakendust Pocopay, mis nende lubaduse kohaselt muudab igapäevapanganduse lihtsaks ja mugavaks. Foto: Raul Mee

LHV ja Swedbanki sõnul sunnib uue mobiilipõhise makseteenuse Pocopay tulek neid rohkem arendama oma mobiilipanga rakendusi, et sel kiiresti areneval turul konkurentsis püsida.

«Meil on hea meel, et nagu LHV, nii panustab ka Pocopay kasutajatele mobiiliäpi arendamisesse. Selles osas on konkurents teretulnud, kuna me arendame oma mobiilipanka sihiga teha sellest nii mugav, uuenduslik ja hea kui võimalik,» ütles LHV jaepangaduse juht Andres Kitter BNS-ile.

Kitter lisas, et praegu ootab LHV põnevusega Pocopay Iphone'i rakendust, et rakendust omal käel testida.

Swedbanki pressiesindaja Mart Siilivask rääkis BNS-ile, et nad tervitavad Pocopay tulekut, lisades, et nii varajases faasis on keeruline öelda, kas ja mil määral võiks uus makseteenus neile konkurentsi hakata pakkuma.

Samas märkis Siilivask, et kuna pangandus kolib üha rohkem mobiili, siis võib Swedbankilt lähiajal mitmeid uusi mobiilipanga lahendusi oodata.

Neljapäeval alustas Eestis, Hollandis ja Hispaanias tegevust uus peamiselt makseteenuseid pakkuv idufirma Pocopay, mis on oma tegevuse peamiselt suunanud IT-lahenduste kasutamisele tavapangandusprobleemide lahendamisel.

Esialgu on telefoniäpp saadaval vaid Androidi telefonile, kuid ettevõtte kodulehekülje andmetel peaks sellele lähiajal lisanduma ka iPhone'i versioon.

Pocopay juhatuse liikmed on Linnar Viik ja Vilve Vene ning nõukogu liikmed on Indrek Neivelt, Liivi Kompus ja Tea Trahov. Ettevõtte omanikeringi kuuluvad Linnar Viik, Indrek Neivelt, Jüri Kirme, Liivi Kompus, Heiki Kübbar, Jan Lakspere, Tea Trahov ja Vilve Vene. Pocopay kandis möödunud aasta augustini nime Elementare AS.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles