Hispaania tarkvarafirma ostis Eesti tehnoloogiaettevõtte

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nutiteqi lahendus LonelyPlanetile.
Nutiteqi lahendus LonelyPlanetile. Foto: nutiteq.com

Asukohapõhise äriteabe, andmevisualiseeringute ja -analüüsi lahendusi pakkuv Hispaania ettevõte CartoDB ostis Tartus mobiilidele kaardirakendustarkvara arendava firma Nutiteq.

CartoDB teatas ostust eile õhtul; hinda osapooled ei avaldanud.

Nutiteq arendab juba üheksa aastat maakaartide 2D ja 3D tehnoogia erilahendusi nutiseadmetetele. Ettevõtte asutaja Jaak Laineste sõnul on klientide seas tuntud välisfirmad nagu Lonely Planet, iRobot, Accenture, Boeing ning üldse on 99 protsenti ettevõtte klientidest väljaspool Eestit.

Nutiteq meeskond jääb CartoDB teate põhjal täies koosseisus tööle ning Tartu kontor lisandub ettevõtte senistele kontoritele Madriidis ja New Yorgis. Laineste sõnul on firmal plaanis Tartu kontorist arendada asukohapõhiste mobiilirakenduste tehnoloogiate kompententsikeskus.

«CartoDB investeering Eestisse erineb mitmest siia arendusmeeskonna loonud IT-ettevõttest, sest ei otsita suhteliselt madalate kuludega nn Ida-Euroopa tööjõudu ega riigipoolset tugipaketti, vaid just rahvusvaheliselt konkurentsivõimelist ja kõrge lisandväärtusega oskusteavet. Loodetavasti saabki see olema uus trend Eesti IT-maastikul,» ütles Laineste pressiteate vahendusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles