Yahoo koondab, hakkab otsima strateegilisi alternatiive Alibaba osaluse eraldamiseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yahoo tegevjuht Marissa Mayer.
Yahoo tegevjuht Marissa Mayer. Foto: HANDOUT/REUTERS

Internetiettevõte Yahoo teatas, et plaanib sulgeda mitmed digitaalsed väljaanded ning sulgeda Burbank'is asuva kontori. Samuti otsitakse võimalust Alibaba osalus Yahoost eraldada. 

Kärped on osa tegevjuht Marissa Mayeri plaanist teha Yahoo väiksemaks ning kasumlikumaks, vahendab Wall Street Journal. Ettevõte ei nimetanud koondatavate arvu.

Lisaks Burnakile suletakse sel aastal veel Dubais, Mexico City's, Buenos Aireses, Madriidis ja Milaanos asuvad kontorid. Kõikidele Burbankis töötanuile pakuti asenduskohta Playa Vistas, mis on enam kui tunniajase sõidu kaugusel.

Reedel moodustas Yahoo komitee, et arutada «strateegilisi alternatiive lisaks võimalusele, et osalust Alibabas ei paigutata Aabacosse,» vahendab CNBC.

Mayer ütles, et Alibaba osa eraldamine aitab ettevõtte väärtust aktsionäride jaoks hoida. Lisaks Aabacole on veel alternatiive, mis aitavad kaks asja lahutada.

Plaanile Alibaba osalus Aabaco alla paigutada tõmbas IRS (USA maksuamet) pidurit, kuna nende hinnangul ei pruugi osaluse eraldamine sellisel moel olla maksuvaba. 

Viimases kvartalis langes Yahoo töötajate arv 10 700le. Tippajal oli neid üle 14 000. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles