Huawei mobiilid ja tahvlid võivad saada legendaarse Leica kaamerad

Aivar Pau
, tehnika.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leica kaamera II MS päevilt
Leica kaamera II MS päevilt Foto: National Pictures/©National Pictures / TopFoto

Hiina tehnoloogiaettevõte Huawei Consumer Business Group ja legendaarne Saksa kaameratootja Leica Camera AG sõlmisid möödunud nädalal strateegilise partnerlusleppe, mille eesmärk on viia nutitelefonide fotograafia uuele tasemele.

Ettevõtete teatel puudutab esialgu nende koostöö arendus- ja inseneritööd, tootedisaini, kasutajakogemust, turundust ja jaemüüki. Millega selline koostöö kulmineeruda võib, teatavad pooled siis, kui koostöö mõnda aega jätkunud on.

Praegu piirdus Huawei Consumer BG juht Richard Yu tõdemusega, et Huawei valib kõiki oma partnereid alati väga hoolikalt ning Leica kui fotomaailma legend on tuntud revolutsiooniliste ideede poolest rohkem kui keegi teine.

«Koostöös saame pakkuda oma klientidele kahe kaubamärgi parimaid elemente: innovatsiooni ja disaini kombinatsiooni, mis tõstab kasutajakogemuse uuele tasemele ja võimaldab parimat pildikvaliteeti,» ütles ta siiski välja selge eesmärgi Leica kaamera Huawei seadmetesse viia.

Leica Camera AG juht Oliver Kaltner tunnistas, et tänu koostööle Huaweiga avanevad Leical nüüd põnevad võimalused mobiilsete seadmete sektoris. «Nutitelefonide panus fotograafiamaailma on väga oluline, Leica jaoks avab koostöö ukse uute sihtrühmade juurde.»

Fotoaparaatide tootja Leica Camera on enam kui 100 aastat loonud kompaktseid kaameraid, mis on kujunenud hobifotograafide lemmikuks. Ettevõtet tuntakse ka geniaalse saksa inseneritöö ja toodete suurepärase viimistlusoskuse poolest.

Huawei on suuruselt kolmas mobiiltelefonide tootja maailmas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles