Tänasest võetakse ID-kaartidel kasutusele tugevam krüptograafia

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti võttis alates 1. märtsist toodetavatel ID-kaartidel, elamisloa- ja digi-ID-kaartidel kasutusele senisest tugevama krüptograafia.

Märtsis algab ka kõigi seni väljastatud kaartide krüptograafia asendamine tugevamaga, uuendamine viiakse lõpule käesoleva aasta jooksul.

Vajadus tugevama krüptograafia järele tuleneb krüptograafiliste algoritmide elutsükli uuringust, mis soovitab loobuda SHA-1 räsialgoritmi kasutamisest. Seetõttu tuginevad uued sertifikaadid pikemale SHA-2 algoritmile. Ka maailma suurimad tarkvaratootjad on järjest üle minemas uuele SHA-2 algoritmile.

Kõigi seni väljastatud kaartide uuendamiseks avaldatakse märtsis ID-kaardi tarkvara, mis võimaldab varem välja antud ID-kaartidel ja digi-ID dokumentidel võtta kasutusse tugevama krüptograafia.

Sertifikaatide uuendamiseks, mis algab märtsis, tuleb arvutisse paigaldada ID-kaardi tarkvara uus versioon, käivitada ID-kaardi haldusvahend ning järgida juhiseid sertifikaatide uuendamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles