Tulika ja Tallink kutsuvad konkurente oma taksoäpiga liituma (3)

Aivar Pau
, tehnika.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taxofon
Taxofon Foto: Erakogu

Eesti juhtivad taksofirmad Tallink Takso ja Tulika Takso said konkurentsiametilt loa ühise osakapitaliga äriühingu Taxofon Eesti OÜ tegutsemiseks ning taksode tellimisäpi Taxofon arendamiseks.

Tallink Takso juhatuse liige Tõnu Uusmaa ütles, et Taxofoni tegevust on plaanis laiendada ja hakata mobiilrakenduse teenust pakkuma ka kolmandatele taksoettevõtjatele, kes ei kasuta Tulika või Tallinki kaubamärke. «Konkureerivad taksoettevõtjad on oodatud Taxofoniga liituma,» ütles Uusmaa.

«Nüüd on ka ametlik hinnang konkurentsiametilt saadud ning saame teenust edasi arendama hakata, järgmise sammuna plaanime esmakordselt Eestis hakata klientidele pakkuma 5-12 kohalise väikebussi tellimise võimalust,» sõnas Tulika Takso juhataja Mati Saar.

 Seni on Taxofon mobiilirakendusest võimalik leida Tallink Takso, Takso24, Tallink Taksobuss ning Tulika Takso, Tulika Business, Tulika Maksitasko kaubamärke.

Tulika Takso ja Tallink Takso kaubamärkide all sõidab kokku ca 400 taksot ja ca 50 väikebussi. Lisaks Tallinnale on Taxofoni mobiilirakenduse kaudu võimalik tellida taksot ka Jõhvis, Rakveres, Pärnus ning lähiajal ka Tartus ning Viljandis.

Taxofoni mobiiliäpp töötab nii Apple’i iOS kui Androidi platvormil. Rakenduse kasutamiseks tuleb see oma nutitelefoni või tahvelarvutisse alla laadida ja siduda oma telefoninumbri ja e-posti aadressiga.

Ettevõtete teatel on Taxofoni eesmärk luua oma olemasolevatele klientidele täiendav taksotellimiskanal ning avaldada konkurentsisurvet juba turul tegutsevatele taksotellimuste mobiilirakendustele Taxify, TaxiGo ja ka Uber.

 AS Tallink Takso kaubamärkide Tallink Takso, Tallink Taksobuss ja Takso24 all sõidab hetkel kokku ligi 200 autot. AS Tallink Takso suuremad omanikud on AS Infortar ja laevandusfirma AS Tallink Grupp.

 Tulika Takso kaubamärgi all sõidab kokku 300 autot ning Maksitakso kaubamärgiga 8-12 kohalist bussi.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles