Eestlaste Fortumo tegi Google Play mobiilimaksed kättesaadavaks Vietnamis

Aivar Pau
, tehnika.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mobiilipood Hanois
Mobiilipood Hanois Foto: KHAM/REUTERS

Mobiilimakselahendustega tegelev Fortumo alustas koostööd Vietnami suurima mobiilioperaatoriga Viettel maksete pakkumiseks Google Play rakenduste poes.

Tänu koostööle saavad 55 miljonit vietnamlast osta rakendusi, muusikat ja e-raamatuid Google Playst, tasudes nende eest mobiilimaksega, teatas ettevõte.

«Viettel valis Fortumo partneriks, sest meie makseplatvorm suudab erinevalt konkurentidest korraga teenindada nii rakendustepoode kui ka suuri digitaalsete teenuste pakkujaid,» kommenteeris koostööd Fortumo ärijuht Gerri Kodres.

Vietnamis on nutitelefon igal kolmandal inimesel, samas kui krediitkaardiomanikke on vaid 2 protsenti riigi elanikest. Digitaalsete teenuste pakkujatel on seetõttu keeruline riigis oma teenuste eest makseid koguda.

Google Play ja Windows Phone Store’i kõrval kasutavad Fortumo makseplatvormi Aasia juhtivad voogedastusteenuste pakkujad, mänguarendajad ning seadmetootjad nagu Sony, Alibaba, Tencent ja Huawei. Hiljuti teatas Fortumo koostöö käivitamisest Aasia videostriimingu teenusepakkujaga HOOQ ja maailma suurima digiajakirjade portaaliga Magzter.

Fortumo on mobiilimakselahendusi pakkuv Eesti ettevõte, kelle klientideks on muu hulgas Microsoft, Google, Facebook, 21st Century Fox, WeChat, Alibaba, Gameloft ja Electronic Arts.

Fortumo pakub tööd 70-le inimesele Tallinnas, Tartus, San Franciscos, Pekingis, Delhis, Mumbais, Singapuris ja Londonis. Ajakirja Forbes Eesti edukamate internetiäride edetabelis oli Fortumo 2013. ja 2014. aastal esimesel kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles