Domeenireform tekitab siiani parajalt segadust

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Eesti Interneti SA juhi Marek-Andres Kautsi sõnul alustatakse 6. jaanuarist 2011 kõigi ümberregistreerimata .ee domeenide kustutusmenetlust.


Samas teatas Eesti üks suuremaid veebimajutusteenuste pakkujaid Netpoint, et domeenireform on tekitanud nii inimestes kui ka internetikaupmeestes põhjendamatu paanika.

Nimelt märkis Netpointi turundusjuht Mario Märtson, et Eesti maatähisega (.ee) domeenide ümberregistreerimiseks on 5. jaanuar vaid soovituslik kuupäev.

«5. jaanuar on soovituslik kuupäev. Seega 5. jaanuaril 2011 ei juhtu inimeste .ee domeenidega veel mitte midagi. Alles 5. veebruarist lõpetab ümberregistreerimata .ee domeen töö.

Kustutatakse domeenid alles 5. aprillil 2011. Sellega tahamegi inimestele öelda, et nad aastavahetusel liialt ei paanitseks ja selgitame neile mängureegleid, mida üldjuhul inimesed ise ei loe,» ütles Märtson.

Eesti Interneti SA juhi Marek-Andres Kautsi kinnitusel alustatakse aga 6. jaanuarist ümberregistreerimata .ee domeenide kustutusmenetlusega. See protsess kestab  6. veebruarini.

Samas möönis ka Kauts, et kustutusmenetlus on üsna kliendisõbralik ning peale 5. jaanuari ümberregistreerimata domeenid hoobilt siiski kinni ei lähe.

«Kustutusmenetlus on domeeni kasutaja sõbralik ja menetluse alguses lisatakse domeeni juurde avalikku andmebaasi märge «domeen on kustutusmenetluses», kuid esimese kuu on domeen veel aktiivne.

Alates 5. veebruarist 2011 muutub domeen mitteaktiivseks, st domeeniga seotud kodulehed, e-post ja muud teenused lakkavad töötamast. Menetlus lõpeb 5. aprillil 2011, kui domeen kustutatakse registrist lõplikult ja nime registreerimine muutub kõigile soovijatele vabaks,» selgitas Kauts.

Küll rõhutas ta, et ametlik domeenide ümberregistreerimine lõpeb siiski 5. jaanuaril, mistõttu on soovitav kõigil domeeniomanikel selleks kuupäevaks vajalikud asjatoimetused korda ajada.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles