Video: Florida šerif ähvardas vahistada Apple’i juhi (2)

Aivar Pau
, tehnika.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grady Judd
Grady Judd Foto: Fox13

Kesk-Florida šeriif andis oma avalduses selge sõnumi Apple’i juhile Tim Cook’ile: kui ta peaks keelduma täitmast ka selle piirkonna kohtuotsuseid ja oma toodetud telefone vajadusel uurijatele mitte avama, siis ta vahistataks sulina.  

Polk’i maakonna sõnakas šerif Grady Judd tuli ähvardusega välja kolmapäevasel pressikonverentsil, mille teemaks oli kolme venna ja nende sõbra vahistamine süüdistatuna ühe narkodiileri räiges tapmises. Süüdistatavad tegid politseiga koostööd ja andsid jagasid ligipääse oma telefonidele, mis sisaldasid ohvri surnukehast tehtud fotosid, millega nad inimeste eest praalinud olid, teatab Fox 13.

Kui politseijuhilt küsiti arvamust Apple’i keeldumise kohta dekrüpteerida San Bernardino terroristi iPhone, ei hoidnud ta end tagasi.

«Ei saa luua ärimudelit sõnumiga «Me ei pööra tähelepanu föderaalkohtule või riigikohtunikule. Vaadake, me oleme seadusest üle». Apple’i juht teadma, et ta pole seadustest üle, nagu seda pole keegi teine Ameerika Ühendriikides,» sõnas Judd.

Apple’i tegevjuht Tim Cook on teatavasti öelnud, et sellise tarkvara loomine ohustaks kõigi tema klientide privaatsust. Judd ütles, et kui kerkiks vajadus, ei kahtleks ta sellise keeldumise korral Cook’i vahistamast.

«Kinnitan teile, et kohe esimesel korral, kui meil tekib probleeme telefonile ligipääsemisega, pöördume kohtu poole Apple’i vastu orderi saamiseks. Ja kui nad keelduvad, lähen vahistan Apple’i tegevjuhi. Panen suli kinni,» lubas šerif.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles