Apple'i igava kevadsündmuse helgemaks osaks olid kootud nailonist kellarihmad (1)

Aivar Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tim Cook ja uued kellarihmad
Tim Cook ja uued kellarihmad Foto: JUSTIN SULLIVAN/AFP

Mobiilsete nutiseadmete maailmas kindlalt teist positsiooni omav Apple tutvustas esmaspäeva õhtul oma selle kevade uudistooteid, mille seas oli nii ettearvatud säästutelefon, uus väiksem iPad ning ainsa üllatusena punutud nailonist erivärvilised kellarihmad.

NB! Vaata üritust täispikkuses siit

Ettearvatult kandis täna tutvustatud telefon nime iPhone SE, mida Apple nimetas kõige võimsamaks 4-tollise ekraaniga telefoniks, mis iial tehtud. Telefon on varustatud 64-bitise A9 kiibiga, telefoni kaamera on 12 MP kvaliteediga, panoraamfotosid teeb see kuni 63-megapiksliseid. Jätkuvalt pakub see kaamera live-fotode tegemise võimalust ning videoid teeb see 4K-kvaliteedis. Selfie-kaamera on sellel seadmel 5-megapiksline.

Apple asejuht Greg Joswiak tutvustas uut iPhone SEd
Apple asejuht Greg Joswiak tutvustas uut iPhone SEd Foto: Marcio Jose Sanchez/AP

Operatsioonisüsteemiks on oodatud senine beetaversiooni iOS 9.3. Uuenduse selles on saanud näiteks rakendus Notes, milles on nüüd märkmeid võimalik parooliga või sõrmejäljega kaitsta. Uuendused on saanud veel tervise (rohkem teiste tootjate rakendusi ja parem suhtlus kellaga), uudistega (paremini ennustatud lugemishuvi), autodega (CarPlay) ja õpetamisega (õppekavad pluss õpilaste edenemise monitoorimine).

Näiteks on seadmed varustatud nüüd funktsiooniga Night Shift, mis muudab ekraanid öösel tooni vahetavaks ja aitab seeläbi luua parema õhustiku uinumiseks. Nimelt on teadlased kindlaks teinud, et LED-ekraanid aitavad toota melatoniini nimelist hormooni, mis ajule uinumise käsklusi jagab.

4G allalaadimise kiiruseks on telefonil tavapärased 150 Mbps, loomulikult on telefon varustatud ühenduses olemiseks NFC, Bluetoothi (4.2) ja Wi-Fi tehnoloogiaga.

Telefon tuleb müügile neljas värvitoonis: hõbedane, kuldne, kosmosehall ja roosakas-kuldne.

Tellimusi hakatakse telefonile esimestes riikides vastu võtma 24. märtsil ja tarned algavad märtsi viimasel päeval. 16 GB mäluga versiooni hinnaks on 399 dollarit ning 64 GB hinnaks 499 dollarit. Üleilmselt muutub telefon kättesaadavaks mai lõpuks.

Tahvelarvutite uudiseks oli Apple'il välja pakkuda uus iPad Pro diagonaaliga 9,7 tolli. Selle parimaks omaduseks olevat ekraan, mis on 25 protsenti parema värvilahendusega, lisaks erksam, vähem peegeldav ja juhuslikele peopesaliigutustele mitte reageeriv.

Lisaks 64-bitine A9X uusim ja võimsaim protsessor. Seade on varustatud enam-vähem sama kvaliteediga kaameratega, mis iPhone SEgi. Seda saab juhtida Apple'i pliiatsiga ning liidestada loomulikult nutiklaviatuuriga.

Apple'i üleilmne marketingijuht Phil Schiller ja uus iPad Pro
Apple'i üleilmne marketingijuht Phil Schiller ja uus iPad Pro Foto: JUSTIN SULLIVAN/AFP

Sellel tahvlil on neli kõlarit, LTE Advanced ühendus. Tahvel on kõigest 6,1 millimeetri paksune.

Nelja tooni seas on iPad'ide seas esmakordselt ka roosakas-kuldne. Tellimuste vastuvõtt seadmele algab 31. märtsil. Saadaval on sellest 32 GB (599 dollarit)  ja 128 GB (749 USD) ning ka 256 GB (899 USD) versioon. SIM-kaardi sisestamise võimalusega versioonid on veelgi kallimad ja nende hinnad ulatuvad hetkel teadaolevalt uni 1099 dollarini.

Mis puutub nutikelladesse, siis oli Apple'i suurimaks uudiseks täna uued erivärvilised punutud nailonrihmad. Kolmandik Apple'i kellade kasutajaist vahetavat Ti Cook'i kinnitusel regulaarselt oma kellarihmasid.

AppleTV osas räägiti lihtsalt teada tõdesid hääljuhtimisest ja rakenduste tähtsusest, nii et uudiseid suurt polnud.

Maailmas on kasutusel enam kui miljard Apple'i seadet, tuletas Apple'i juht Tim Cook meelde enne 1. aprillil saabuvat Apple'i 40 aasta sünnipäeva. Ühtlasi kinntas ta, et Apple ei lepi jätkuvalt USA võimude sooviga, et ettevõte aitaks neil lukust vabastada terroristi telefoni ja sel viisil kuritegevusega võidelda.

Foto: Josh Edelson/AFP

Apple pööras tänasel üritusel erilist tähelepanu keskkonnaküsimustele ning kinnitas, et eesmärgiks on võetud 100-protsendiliselt taaskasutatava energia ja materjalide kasutamine nii kontorites, andmekeskustes, seadmetes kui neid ümbritsevates pakendites. Apple'i vanade telefonide osad võetakse ettevõtte kinnitusel kasutusele teistes Apple'i seadmetes.

Tutvustati ka uut platvormi nimega CareKit, mis võimaldab luua rakendusi telemeditsiini tarvis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles