Prantsusmaa ettevõtja: üheksa kuud arendust Eestis tähendaks 1,5 aastat Pariisis (1)

Aivar Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Onoff Telecom
Onoff Telecom Foto: Kuvatõmmis

Ennast maailma esimeseks virtuaalseks mobiilioperaatoriks nimetav Prantsusmaa ettevõtte Onoff Telecom on loonud oma arenduskeskuse Eestisse ja põhjuseid selleks on rohkem kui üks.

Ettevõtte äriidee seisneb selles, et telefonis vaid ühte SIM-kaarti omades on võimalik omada mitmeid mobiilinumbreid üle maailma. Kusjuures oma kontot ja sellega seotud telefoninumbreid on võimalik aktiveerida mis iganes teises telefonis ja üsna pea ka teistes mobiilsetes seadmetes.

Onoff Telecomi kommunikatsioonijuhi Adrien Geneste sõnul ettevõte peakontor koos äripoolega küll Pariisis, kuid 30 kõrgetasemelist arendajat on palgatud just Eestis.  

Esimese põhjusena toob ta välja selle, et palgataset arvestades saaks Pariisis üheksa kuud vältavate arendustöödele kuluva summa eest teha Tallinnas töid 1,5 aastat. «Oleme arendanud ja arendame edasi oma rakendusi Tallinnas palju parema hinnaga, kui kulutaksime sellele Prantsusmaal. See on tugev argument investorite ees – toode on tugev ja seejuures odavam kui Prantsusmaal arendatuna,» märkis ta.

Lisaks andvat kohaolek Tallinnas ettevõttele geograafilise ja kultuurilise eelise tegutsemaks Venemaa ja Põhjamaade turgudele. Pariisi kontorist juhitakse samas pigem laienemist Aafrika suunal. «Bipolaarsus annab meile tugeva rahvusvahelise jõu,» sõnas ta.

«Ka siinsete arendajate tehniline tase on üsna kõrge,» lisas Geneste ja märkis, et ettevõte sai üsna lühikese ajaga moodustada siin täiskoosseisu vajalike oskustega arendusinseneridest.

Siinset startup’ide ökosüstseemi nimetas ta dünaamiliseks ja abivalmiks, eriti mis puutub esimestesse arendusaastatesse. Eest kasuks rääkivat ka maksusüsteem ja üldine majandusvabadus.

«Onoff’i jaoks on Eesti perfektne riik oma arendustööde tegemiseks ning plaanime juba lähiajal siinset meeskonda kasvatada,» lisas ta. «Samas pole me iial kaalunud oma Pariisi kontori sulgemist.»

Onoff Telecomi hetkeväärtuseks peetakse 5,5 miljonit dollarit, kuid käesoleval aastal plaanitakse 50 miljoni dollarilist kasvu.  Lepingud on sõlmitud paljude telkodega üle maailma, seejuures Eestis.

Adrien Geneste rääkis oma ettevõtte tegevusest Business France’i agentuuri ja Prantsuse suursaatkonna korraldatud üritusel Tehnopolis möödunud nädala kolmapäeval.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles