Foto: Narvas avati esimene bitcoiniautomaat

Aivar Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bitcoinide automaat
Bitcoinide automaat Foto: DeCrypto OÜ

Narvas avati esimene krüptoraha bitcoinide ostu-müügi automaat, mis on ühtlasi teine omasugune kogu Eestis.

Automaadi tööd korraldava ettevõtte DeCrypto OÜ teatel toimub bitcoinide ostu-müügi protsess automaadis toimub kiirelt ja lihtsalt. Näiteks ostuprotsessile kulub 15 sekundit ning see toimub 3-4 nupuvajutusega.

Krüptoraha ostmiseks peab kliendi «rahakoti» aadress olema QR-koodi kujul. See võib olla kas paberile prinditud või olla kuvatud nutiseadme ekraanil. Maksmisel aktsepteeritakse ainult eurokupüüre.

Märgataval rohkem aega – 5-10 minutit - kulub aga aega bitcoinide müügile, kuna vajalik on tehingu kinnitus võrgus. Lisaks pean enne tehingu sooritamist ostja läbima isikutuvastamise protseduuri telleri juures.    

«„Bitcoin ostu-müügi automaatide arv maailmas aina kasvab. Meil on hea meel, et Eesti peab sammu antud tehnoloogia arenguga maailmas,» ütles ettevõtte esindaja Aleksei Galkin.

Bitcoini-ATM asub Narvas Tallinna mnt 9 asuvas valuutavahetuskontoris ning see on avatud kasutamiseks igal päeval kella 10 kuni 18. Tallinnas asub sarnane automaat valuutavahetuspunkti SPOTEX ruumides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles