Facebook võib peagi saada olulise lisa

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Facebooki spetsialistid testivad lisa, mis peaks kaitsma inimesi identiteedivarguste eest. Kui keegi teine kasutab Facebookis mõnda sinu fotot või sinu nime, siis annab Facebook sulle sellest märku.

Seejärel palub Facebook sinul tuvastada, kas sa tead seda teist inimest, kes kasutab sinu fotot ja/või nime. Need märguanded saavad olema automaatsed, kuid pettuseid hakkavad uurima reaalsed inimesed, kirjutab Elite Daily.

Veebilehe Mashable andmetel hakkas Facebook seda lisa testima juba eelmise aasta novembris. Facebooki turvaosakonna juht Antigone Davis ütles, et kuigi identiteedivargus pole hetkel Facebookis laialt levinud probleem, tuleb sellega siiski tegeleda. Davis ütles, et nendeni on jõudnud info, et kõige rohkem puudutab see probleem just naisi. 

Lisaks sellele, et võimalikke pettusi paljastada, plaanib Facebook muuta lihtsamaks ka selle, et inimene saaks sotsiaalvõrgustikku teavitada, kui temast on vastu tema tahtmist avaldatud paljastavaid fotosid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles