Maksuameti juht «Panama paberitest»: ei löö veel kedagi risti (5)

Aivar Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksu- ja Tolliameti peadirektor Marek Helm.
Maksu- ja Tolliameti peadirektor Marek Helm. Foto: Eero Vabamägi

Eesti maksu- ja tollaimeti juht Marek Helm ei kiirusta nn Panama paberite juhtumiga seoses kedagi Eestis vastutusele võtma -  tegelikult ei ole siinmail veel ka ühtegi menetlust alustatud.

«Me ei ole alustanud ühtegi uurimist ja me võtame päev korraga – rahulikult. Peame arvestama, et  ajakirjanduses praegu avaldatud informatsioon käsitleb endas 30-40 aastat, ja ma soovitaks võtta rahulikuma tempo,» ütles Marek Helm ETV saates Terevisioon.

«Ma ei lööks enne kedagi risti, kui meil pole informatsiooni. Ja meil seda informatsiooni täna ei ole," jätkas Helm.

Vastates küsimusele, kui palju Eesti majandusest võiks olla selline, mis on läbi maksuparadiiside peidetud, vastas maksuameti juht naeratades, et ta ei tea. «Oskan öelda seda, et viimase 10-15 aasta jooksul on see probleem Eesti jaoks vähenenud.»

Helm möönis, et eile ilmsiks tulnud piirkonnad on olemas. «Kes tunneb, et tema maksuasjad vajaksid ülevaatamist või nõustamist, kuidas asjad korda teha, siis me oleme olemas,» lisas naeratav Helm.

«Me ei välista kontrollide alustamist, kui meil selleks vajalik informatsioon on,» märkis maksuameti juht.

Eesti ettevõtjad samas ei usu, et «Panama paberid» eriti mingeid siinse äri- ja poliiteliidi varjatud rikkusi paljastaksid. Advokaadibüroo Varul maksuvaldkonna juht ja partner Helmut Pikmets hindas näiteks Postimehele antud usutluses, et kuigi põhjuseid offshore-firmade kaudu tegutsemiseks leiab mitu, pole mõnigi neist eestlastele enam ammu atraktiivne.

Kommentaarid (5)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles