Microsofti juht: inimeste sõltuvus nutitelefonidest on traagiline (5)

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Microsofti tegevjuht Satya Nadella.
Microsofti tegevjuht Satya Nadella. Foto: SCANPIX

Kuigi maailma suurima tarkvarafirma Microsofti igapäevaäri keerleb suures osas just nutiseadmete ümber, tunnistas ettevõtte tegevjuht Satya Nadella Business Insiderile, et inimeste sõltuvus telefonidest on tema jaoks traagiline nähtus.

Nadella ei usu töö ja eraelu tasakaalu, leides, et nende kahe vahel peaks valitsema hoopis harmoonia, ütles ta Business Insiderile.

«Küsimus pole tasakaalus, vaid selles, kuidas oma tööd ja eraelu harmoniseerida,» väitis ta.

Inimesed veedavad suure osa oma ajast tööd tehes ja tööle mõeldes, mistõttu on oluline, et töö sobiks inimese põhiväärtustega ning tegu oleks mõtestatud, tähendusrikka tegevusega. Nadella sõnul tähendab see ka näiteks seda, et inimesed ei peaks peale tööaja lõppu mõtlema viimasele meilile, mis nende postkasti laekus. Samuti on oluline telefon lauale panna ning anda perele ja sõpradele enda tähelepanust sada protsenti.

«Kui ma veedan aega oma perega, näiteks nädalavahetusel oma tütrega, olen ma täielikult selles hetkes kohal. Selleks, et panna töised asjad vabal ajal täielikult kõrvale, tuleb tänapäeval olla väga osav. Kui ma näen inimesi õhtusöögilauas oma nutitelefone sirvimas, on see minu jaoks tõeliselt traagiline.»

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles