Ülemiste City asus laenusid refinantseerima

Aivar Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gert Jostov Ülemiste kvartalis
Gert Jostov Ülemiste kvartalis Foto: Tairo Lutter / Postimees

Ülemiste City linnaku arendaja Technopolis Ülemiste AS ja Swedbank AS sõlmisid 46,2 miljoni eurose laenulepingu olemasolevate laenude refinantseerimiseks.

«Tegemist on olemasolevate laenude refinantseerimisega meie jaoks väga sobivatel tingimustel,» ütles Technopolis Ülemiste ASi juhatuse esimees Gert Jostov.

Jostovi hinnangul on kinnisvaraäris laenude refinantseerimine tavapärane praktika, kuna projektide tasuvusaeg on pikk. «Eriti hea on seda teha siis, kui laenuandja on oma tingimustes paindlik. See annab kinnitust, et Swedbank näeb Technopolis Ülemiste ASi pikaajalise partnerina ja Ülemiste Cityt linnakuna, mille arendustegevusse tasub investeerida,” sõnas ta.

Swedbanki kinnisvara osakonna juht Ero Viik selgitas laenuotsust sooviga aidata kaasa ettevõtluse arengule ja pakkuda selleks sobilikke finantseerimis- ja arvelduslahendusi.  «Soovime olla heaks partneriks Ülemiste City edasistes arengutes,» lisas ta.

AS Technopolis Ülemiste on endise Dvigateli tehase territooriumile loodud kaasaegse linnaosa Ülemiste City suurarendaja. Linnakus tegutseb täna üle 300 ettevõtte ning seal on endale töökoha leidnud ca 7000 töötajat.

Technopolis Ülemiste AS kuulub 49 protsendilise osalusega AS-le Mainor Ülemiste ja 51 protsendilise osalusega Soome börsifirmale Technopolis Plc.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles