Huawei selle aasta tipptelefon P9 rõhub erakordsele pildikvaliteedile

Aivar Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Huawei P9
Huawei P9 Foto: tootja

Maailma suuruselt kolmas mobiilitootja Huawei esitles täna Londonis oma selle aasta tipptelefoni P9, mis on peamise uuendusena maailmas esimesena varustatud kaheläätselise kaamera tehnoloogiaga, kuid sisaldab endast ka mitmeid muid võimsaid tehnilisi näitajaid.

«Üle maailma teevad kasutajad oma nutitelefonidega aastas miljardeid fotosid, mis teeb fotograafia kriitilise tähtsusega teemaks. P9 kasutajad saavad nüüdsest teha võrratu kvaliteediga fotosid, mis on teravad, rikkalikud ning autentsed – seda kõike suurepärase disainiga võimsa nutitelefoni abil, millel on kena välimus ning mida on hea käes hoida,» ütles Huawei Consumer Business Groupi tegevjuht Richard Yu tänasel üritusel.

Huaweile omaselt on kõik nupud telefoni paremal küljel
Huaweile omaselt on kõik nupud telefoni paremal küljel Foto: Tootja foto

Ettevõtte teatel sisaldab koostöös legendaarse Saksa kaameratootjaga Leica välja töötanud P9 12-megapiksline kaamera Leica võimsaid optilisi läätsi, mis on maailmas üldtuntud oma täpsuse ja detailsuse poolest.

Seadme RGB-kaamera (värviline) on spetsialiseerunud värvide tabamisele ning monokroom (must-valge) kaamera on detailide kujutamisele. Kaamera töötab tõhusalt ka kehvades valgustingimustes, kuna kaheläätseline süsteem garanteerib rohkem valgust ning võimaldab tõhusamat detailide eristamist.

P9 sõrmejäljelugeja asub tagakülje tsentris
P9 sõrmejäljelugeja asub tagakülje tsentris Foto: Tootja foto

Kaamera on varustatud ka Hybrid Focus tehnoloogiaga, mille abil saab fotosid teha kiiresti, täpselt ning stabiilselt. Fokuseerimine toimub automaatselt ja see põhineb kolmel metodoloogial: laseril, sügavuse kalkuleerimisel ning kontrastsusel. Valida on ka kolme filmirežiimi vahel: standardne, eredad värvid või tuhmistatud värvidega režiim.

Mis puutub telefoni teistesse omadustesse, siis on see P-seeriale omase industriaalse minimalistliku disainiga. Kumerate servadega seade on kombinatsioon 2,5D-klaasist ja alumiiniumist. P9 telefoni 64GB versiooni korpus on tuhm-kuldse kattega, teiseks variandiks on keraamiline valge.

5,2-tolline 1080P ekraanigatelefon on varustatud uue, Huawei enda toodetud 64 bitise ja 2,5gHz-se Kirin 995 protsessoriga ja korraliku 3000 mAh akuga. Pole veel selge, kas aprilli lõpus turule jõudvdal telefonil on uus USB-C ühendsuport.

Huawei esitles Londonis ka P9 Plus nutitelefoni, millel on 5,5-tolline Press Touch ekraan ning suurem, 3400 mAh mahutavusega aku. P9 Plus telefon on varustatud ka kiirlaadimissüsteemiga, mis võimaldab vaid 10-minutilise aku laadimise järel kuus tundi telefoniga rääkida.

Mõlemad mudelid on varustatud parandatud sõrmejäljelugejaga (omadus, mis eelkäijal P8-l puudus. Mõlemal telefonil on ka uudne virtuaalne kolmikantenn, mis PEAKS PAKKUMA paREMAT ühenduvust igal pool maailmas.

P9 3GB+32GB versiooni SOOVITUSLIK hind saab olema 599 eurot, 4GB+64GB versiooni hind 649 eurot ja P9 Plus mudeli hind 749 eurot.

Huawei tutvustas täna Londonis ka oma uut kantavat nutiseadet TalkBand B3, mis on kombinatsioon Bluetoothiga peakomplektist ja tervise jälgimissüsteemist.

Selle seadme peamiseks väliseks uuenduseks eelkäijaga võrreldes on disain - inspiratsiooni on saadud tööstusdisaineri Tom Dixoni ja moedisaineri Issey Miyake töödest. Fotode põhjal on näha näiteks displei esiletoodust korpusest.

Talkband B3-l on AMOLED ekraan resolutsiooniga 80x128 ning see on kasutatav nii Androidi kui IOSi operatsioonisüsteemidega ja ühildub nüüd ka enamike laialt kasutatavate äppidega.

Foto: Tootja foto

TalkBand B3 on varustatud 91 mAh akuga, mis võimaldab seda kasutada ilma laadimata kuni neli päeva järjest (6 päeva ooterežiimis). 1,5-tunnise laadimise järel saab sellega rääkida 5,5 tundi.

TalkBand B3 mudel Active (valge, must) soovituslik hind saab olema 169 eurot, mudel Classic (beež, pruun) 199 eurot ja mudel Elite (titaanium hall) 249 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles