Eesti kasvatab välismaalaste laste koolikohtade arvu kolm korda

Aivar Pau
, tech journalist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Euroopa Kool avati 2013. aastal
Tallinna Euroopa Kool avati 2013. aastal Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Haridus- ja teadusministeerium plaanib kasvatada kolm korda rahvusvaheliste lastaia- ja koolikohtade arvu Tallinnas, et võimaldada siinsetes startup-ettevõtetes töötatavate inimeste lastel  haridustee jätkamist.

Ministeeriumi üldharidusosakonna juhataja Irene Käosaare sõnul on kavas  laiendada Tallinna Euroopa Kooli ja lisada praegusele ligi 200-le kooli- ja lasteaiakohale veel 400. Ta tuli selle ideega välja tänasel peaminister Taavi Rõivase ümarlaual startup-ettevõtjatega.

«See lahendus vajab küll riigipoolset investeeringut, aga samas, kui nüüd arvestada, kui suur on nende inimeste tööpanus ja mõju Eesti majandusele, siis see investeering on kindlasti proportsioonis ja mõistlik,» kommenteeris Rõivas ministeeriumi plaani.

Ülemistel tegutseva Euroopa Kooli pidaja on SA Innove kaudu Eesti riik.

Lisaks käis Käosaar välja idee luua ministeeriumi juurde juba tänavu sügisest spetsiaalne infokeskus, mis lahendab iduettevõtjate peamise mure - info puuduse ja lastele koolikoha leidmises keset õppaastat.

Loodav keskus ei vasta seejuures mitte ainult korduma kippuvatele küsimustele, kuidas ja kust leida lapsele koolikoht, vaid võtab enda peale ka selle, et korraldab Eestisse saabuva spetsialisti perekonna jaoks vajaliku protsessi ära.

Mis puutub juba varem kõne all olnud kõrge kvalifikatsiooniga välistööjõu Eestisse jõudmise  lihtsustamist, siis  kiitis valitsus 31. märtsil heaks välismaalaste seaduses startupide eriregulatsioonid.

See tähendab, et lihtsustatakse startup’idega seotud töötajatele ja ettevõtjatele viisa andmise, lühiajalise Eestis töötamise, tähtajalise elamisloa töötamiseks ja tähtajalise elamisloa ettevõtluseks andmise tingimusi. Kui parlament muutused heaks kiidab, hakkavad need loodetavasti kehtima juba selle aasta lõpus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles