Ford kulutas Tesla linnamaasturi ostule 50 000 dollarit turuhinnast rohkem

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tesla juht Elon Musk Tesla elektrilist linnamaasturit Model X tutvustamas.
Tesla juht Elon Musk Tesla elektrilist linnamaasturit Model X tutvustamas. Foto: SCANPIX

USA autotootja Ford ostis eelmisel kuul testimiseks 199 950 dollari eest elektriautode tootja Tesla mullu turule jõudnud linnamaasturi Model X, kirjutab Bloomberg.

Ford ostis järjekorras kuuekümne neljandana toodetud valge Model Xi ühelt California numismaatikult, kes oli selle omakorda Teslalt ostnud.

Kuigi autotootjad ostavad tihti oma konkurentide uusi mudeleid, et autode sõiduomadusi ning koostekvaliteeti testida, kulutas Ford Model Xi ostule üllatavalt palju raha. Kui auto alghinnaks on 145 000 dollarit, siis Ford maksis numismaatikule 199 950 dollarit ning kokku läks linnamaastur Fordile maksma pea 212 000 dollarit (summa sisse on arvestatud ka Michigani osariigi maksud).

«Vau, ma loodan, et see investeering tasub end ära mingi väärtusliku infona, mida auto testimisel ja koost lahti võtmisel leitakse,» kommenteeris automüügikeskkonna Autotrader vanemanalüütik Michelle Krebs Fordi ostutehingut.

«Varajase ostjana pead sa suure tõenäosusega maksma rohkem, kuid see on tõesti tähelepanuväärselt palju,» lisas ta.

Krebsi hinnangul on ka teised autotootjad nagu General Motors ja Toyota endale suure tõenäosusega juba Model Xi soetanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles