Google´i emafirma palkas aastaga juurde pea 9000 töötajat

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alphabeti (Google'i) peakorter.
Alphabeti (Google'i) peakorter. Foto: Kristoffer Trippelaar / Sipa USA

Tehnoloogiafirma Google´i mullu loodud katusettevõtte Alphabeti töötajate arv on kasvanud 64 115 inimeseni, kirjutab Business Insider.

Kui 2014. aasta esimese kvartali lõpus oli toona veel Google´i nime kandnud ettevõtte töötajate arv 55 419, siis käesoleva aasta alguseks oli vahepeal struktuurimuudatused läbinud ning Alphabeti nime alla koondatud suurfirma palgal 61 814 inimest.

Võrdluseks - Facebooki, mis on internetireklaamiäris Google´i tõsiseim konkurent, töötajate arv oli eelmise aasta lõpus 12 700.

Alphabeti käive kasvas esimeses kvartalis mulluselt 17,26 miljardilt dollarilt 20,3 miljardile dollarile, lõviosa ehk 18,02 miljardit dollarit moodustas sellest reklaamiäri.

Ettevõtte kasum kasvas esimeses kvartalis 4,21 miljardi dollarini, eelmisel aastal samal ajal oli selleks 3,52 miljardit dollarit.

Alphabeti majandustulemused jäid Wall Streeti prognoosidele veidi alla, mistõttu langes ettevõtte aktsia hind järelkauplemisel 780 dollarilt 733 dollari piirimaile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles