Tallinnas pandi müüki...100 meetrit reisirongi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Foto: Erakogu

Tallinnas Koplis on müügis mitte just sagedasti ette tulev kasutatud tehnika – vana hea reisirong, mis nüüd küll enam sõiduks ei kõlba, kuid kõigeks muuks kujutletavaks küll.

«Müüa reisirong. 1 Mootorvagun, 2 reisijate vagunit ja 1 juhtvagun. Sobib toitlustuseks, majutuse ehitamiseks, suvilaks vms,» seisab veebis avaldatud müügikuulutuses.

Kuulutuse avaldanud Martti kinnitusel müüb ta täitsa oma rongi. «Ala kasutusotstarbe muutmise tõttu jäi üks projekt Põhja Tallinnas teostamata,» selgitas ta.

Mehe sõnul on tegemist ühega varem Edelaraudteele kuulunud sõiduvahenditest, mida mõne aasta eest Kasahstani ja mujale maha müüdi.

Nimelt otsustas valitsus 2012. aasta suvel, et alates 2015. aasta algusest kuni 2017. aasta lõpuni opereerib reisirongiliiklust Eestis ainsa operaatorina riigile kuuluv AS Elektriraudtee. Sellest tulenevalt pidi Edelaraudtee leidma oma varadele muu kasutuse või need maha müüma.

Üheks ostjaks oligi toitlustusäris tegev Martti, kes oma rongi nüüd esialgse hinnaga 100 000 eurot müüki pani. «Hind on räägitav,» täpsustas ta.

Hetkel valve all asuval rongil on diiselmootor paraku maha monteeritud, seega saab seda liigutada vaid väliseid abijõude kasutades.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles