Üllatusavaldus Liisa Oviirilt: välismaalased on ohus (16)

Aivar Pau
, tehnikaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liisa Oviir
Liisa Oviir Foto: Liis Treimann

Ettevõtlusminister Liisa Oviir tuli täna avalikkuse ette üllatava sõnumiga, mille kohaselt on võõraviha Eestis kasvanud tasemele, kus see on asunud mõjutama siinsete välismaalaste turvalisust ja heaolu.

«Eesti ühiskonnas tajutav võõraviha ning kasvav ksenofoobia- ja rassismiilmingud mõjutavad tugevalt Eestis elavate välismaalaste turvalisust ja elukvaliteeti ning omavad negatiivset mõju ettevõtluskeskkonna konkurentsivõimele,» ütles Liisa Oviir ühe homse selleteemalise seminari eel.

Oviiri hinnangul on eelnevast tulenevalt oluline, et riik ja ettevõtted hakkaksid sallivuse suurendamiseks kiiremaks korras koostööle.

USA suursaadik James Melvill märkis, et näiteks USA majandusedu ei oleks võimalik ilma sisserännanud põlvkondade panuseta. «Avaldan tunnustust minister Oviirile ja teistele valitsusjuhtidele, kes on taotlenud sallivuse suurendamist Eestis, ja võtan rõõmuga osa konstruktiivsest dialoogist teemal, kuidas erinevus on äriliselt mõttekas,» sõnas suursaadik.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium koostöös USA saatkonna ning Ameerika kaubanduskojaga korraldavad homme Tallinnas ühisseminari «The Business case for Diversity», kus sallivus ja tolerantsus on Eesti tippjuhtide paneeli peateemaks.

Ameerika Kaubanduskoja tegevdirektor Daria Sivovol ütles, et mitmekesisuse teemadel tuleb arutelusid jätkata. «Erinevus on soodsa ja atraktiivse ärikeskkonna tähtis osa ning see on äärmiselt oluline Ameerika kaubanduskoja liikmetele ja üldiselt kõigile Eestis juba tegutsevatele investoritele, aga ka neile, kes Eestit võimaliku investeerimise sihtkohana alles kaaluvad,» ütles Sivovol.

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles