Norra riigi naftafond liitub Volkswageni hagejate leeriga

Aivar Pau
, tehnikaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa autotootja Volkswageni logo.
Saksa autotootja Volkswageni logo. Foto: SCANPIX

Norra riigile kuuluv naftafond liitub heitgaasiskandaalist kantud ühishagiga Saksamaa autotootja Volkswageni vastu.

«Norra Keskpanga investeerimisüksus kavatseb liituda hagiga Volkswageni vastu, kuna viimane on esitanud heitkoguste kohta valeandmeid. Investorina on fondil kohustus turvata oma osalust Volkswagenis,» ütles fondi pressiesindaja Marthe Skaar Reutersile.

Kõnealune Norra naftafond on suuruselt neljas Volkswageni aktsiaomanik ning selle väärtuseks oli aasta lõpus 750 miljonit USA dollarit.

Financial Times teatas pühapäeval, et suveräänsed fondid plaanivad Volkswageni vastu hagi esitada. 850 miljardit dollari suurusel Norra riigifondil on kavas Saksamaa kohtutes hagiga liituda lähinädalatel.

Fond teatas eelmisel aastal, et on saanud seoses heitgaasiskandaaliga teises kvartalis kahju 4,9 miljardit Norra krooni.

USA valitsusega saavutas Volkswagen möödunud kuul 10-miljardi dollari suuruse kokkuleppe, et ostab tagasi või teeb korda pool miljonit sealset sõidukit ning loob keskkonna ja tarbijatega seotud hüvitusfondid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles