Uber asendab juhid tehnoloogiaga (3)

Aivar Pau
, tech journalist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uberi isesõitev testauto
Uberi isesõitev testauto Foto: UBER/AFP

Üle ilma seni inimsoo esindajatest erajuhtide sõite pakkuv Uber alustas eile USAs Pittsburghi teedel isejuhtivate autode katsetusi.

«Kui te sõidate lähinädalatel Pittsburghis ringi, võite näha kummalist pilti: autot, mida võiks juhtida superkangelane. Kuid see ei ole filmirekvisiit – see on Uberi tehnoloogiakeskuse testauto,» seisab ettevõtte teadaandes.

Uber märkis, et on siiski alles isejuhtimise jõupingutuste algusjärgus ja on keskendunud tehnoloogia turvaliseks muutumisele nii jalakäijate, jalgratturite kui kõigi teiste liiklejate suhtes.

Ettevõte oli ka Google’i, Fordi, Volvo ja Lyfti kõrval üks neist, kes asutasid möödunud nädalal grupi nimega Isejuhtimise Koalitsioon.

Uber kasutabki testides Ford Fusion hübriidautot, mis on varustatud kõigi asjassepuutuvate lisavidinatega – alates laseskanneritest ja lõpetades ümbruskonda jälgivate kõrge resolutsiooniga kaameratega. Igaks juhuks on testsõidukis ka väljaõppinud inimene.

Testidega kaasaskäiv Uberi ideoloogiline sõnum on sarnane kõigi teiste sama arengutee ettevõtnutega: 94 protsenti liiklusõnnetustest põhjustab inimfaktor ning isejuhtivad autod aitavad säästa miljoneid inimelusid ja parandada elukvaliteeti.

Allikas: Uber

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles