Uuring: eestlased ostavad iga viienda telefoni netist

Kerli Kivistu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Irmantas Gelūnas / Scanpix

Turu-uuringufirma GfK Retail and Technology andmetel osteti aprillis tänavune rekordarv ehk 31 000 uut mobiiltelefoni, millest tervelt 19 protsenti soetati e-müügikanalite vahendusel.

«Aprillis kasutas rekordhulk ehk 5900 inimest võimalust osta oma uus telefon interneti vahendusel. Kõige rohkem kasutavad e-ostukanalit meie kogemuse järgi Samsungi ja Apple’i telefonide eelistajad,» rääkis Tele2 müügi- ja turundusdirektori Kristjan Seema. Ta usub, et veebiostlejate protsent tõuseb aasta jooksul veel märgatavalt. «Online kanalite eelistajatele mõeldes avas Tele2 mai alguses ka uue ja oluliselt kliendisõbralikuma e-poe, kus telefonide müük on võrreldes eelmise e-poega tõusnud poole võrra,» lausus Seema.

Tema sõnul tõusis aprillis Tele2 e-poes ja esindustes iPhone’ide müük, mille põhjust võib otsida nii esimeste iPhone SE mudelite jõudmisest turule kui sellest, et Tele2-st sai ametlik Apple’i edasimüüja.

«Apple’i telefonidele kulutavad meie kliendid rohkem kui viiendiku kogu telefoniostuks kulutatud summast. Kuna Apple ei suuda hetkel piisavalt suurtes kogustes iPhone SE-sid tarnida, siis on uuest mudelist siiski jätkuvalt populaarsem iPhone 6s,» rääkis Seema.

Samuti on Tele2 klientide seas Seema kinnitusel tõusnud huvi Samsungi telefonide vastu, mille taga on lipulaeva Samsung Galaxy S7 jõudmine poelettidele. Nuputelefonidest ruulivad endiselt Nokia ja Doro mudelid, mis moodustavad vastavalt kaks kolmandikku ja ühe kolmandiku kõigist Tele2-s müüdud nuputelefonidest.

Kristjan Seema sõnul kulutasid eestlased aprillis uute telefonide ostuks ligi 7,8 miljonit eurot, millest 1,9 miljonit kulutati online kanalites.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles