Airbnb’le ei meeldi, et teised kasutavad ka sõna «air»

Aivar Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Airbnb veebisait.
Airbnb veebisait. Foto: JOHN MACDOUGALL/AFP

Maailma suurim korterijagamisplatvorm Airbnb on astunud kummalisena tunduva sammu ja sundinud Brüsseli lapsehoiuäpi loojat muutma oma nime, kuna selles sisaldub samuti näiteks lennunduses vägagi levinud sõna «air».

Rakendus kannab nime airBsit ning selle loojad nõustusidki oma loodu rakenduste poest maha võtma, kui olid saanud Airbnb’lt taotluse, milles väideti, et selle nimi eksitab avalikkust ja kahjustab brändi, kirjutab Politico.

«Olemete tegelikult üsna üllatunud. See pole ju ainus «air» maailmas. Seda kasutatakse paljude teiste ettevõtmiste puhul,» ütles rakenduse üks loojatest Donatienne van Houtryve.

Kaks lapsehoiuteenuse kättesaamatuse käes vaevlevat töötavat ema lõid rakenduse kuus kuud tagasi ja peagi kasvas selle kasutajaskond Beneluxi piirkonnas 40 000 inimeseni. Edasi oli plaan laieneda Pariisi, kuid nüüd tuleb edasi minna nimega Bsit.

«Juhtum on küll vaieldav, kuid leidsime, et erimeelsuste lahendamisele oleks kulunud liiga palju aega ja energiat,» ütles rakenduse teine looja Geraldine Biebuyck.

Nähtavasti häiris ööbimiskohajagamise ettevõtet siiski tähekombinatsioon «airb», mis on juba liiga sarnane tema nimele. Kuid sama loogika kohaselt tuleks aga vaidlusi alustada ka näiteks lennukitootjaga Airbus ja lennuettevõttega AirBaltic ja AirBerlin.

«Nagu kõik ettevõtted, töötame ka meie isikute ja organisatsioonidega, et lahendada selliseid probleeme,» ütles Airbnb esindaja Nick Papas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles