Nuputelefonid hääbuvad tohutul kiirusel (3)

Anna-Maria Uulma
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nuputelefonid.
Nuputelefonid. Foto: SCANPIX

Turu-uuringufirma Retail & Technology (GfK)  andmetel soetasid eestlased tänavu maikuus kõigest 6300 nuputelefoni, mis on juba pea 17 protsenti vähem kui mullu samal ajal.

 «Nuputelefonide jätkuv müüginumbrite hääbumine ei ole imekspandav, tootjad on asendanud nuputelefonid nutitelefonide vastu ja nii ongi nutitelefon ka vanaema kui vanaisa käekoti või tasku sügavustest leitav,» rääkis Elisa juhatuse liige Andrus Hiiepuu. 

Samuti lisas ta, et nutitelefonide levik vanema generatsiooni seas on avanud sellele põlvkonnale lihtsaid hüvesid, mida nuputelefoniga polnud tehniliselt võimalik kasutada.

Tele2 müügi- ja turundusdirektori Kristjan Seema arvab aga, et nuputelefonide nõudluse hääbumisest veel vara rääkida.

«Tõepoolest on nutitelefonid aina jõudsamalt liikumas ka eakamate inimeste kasutusse, ent Eestis müüakse aasta algusest saati keskmiselt 6000 nuputelefoni kuus, mille vastu on nõudlus peamiselt vanemaealistel inimestel, kes ei kasuta mobiiltelefoni internetitoiminguteks ning ootavad oma telefonilt ennekõike lihtsust,» sõnas Seema.

Samas nõustub Seema, et nuputelefonide turuosa on vähenenud rahalises väärtuses, sest nuputelefonid on muutunud üliodavaks (keskmine nuputelefoni müügihind on turul 46, 4 eurot), siis kulutatakse nuputelefonidele Eestis vaid kuni neli protsenti kogu uuteks telefonideks kulutatud summast.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles