Rohkem kui kaks kolmandikku Google'i töötajatest on USAs mehed

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Google´i tegevjuht Sundar Pichai
Google´i tegevjuht Sundar Pichai Foto: SCANPIX

Internetifirma Google avalikustas eelmisel nädalal oma töötajate mitmekesisuse raporti, millest selgub, et ettevõte ei ole vaatamata tehtud pingutustele suutnud naiste osakaalu tööjõu seas oluliselt suurendada, kirjutab Entrepreneur.com

Naiste osakaal oli Google´i töötajate seas mullu 31 protsenti ehk vaid üks protsendipunkt rohkem kui aasta varem. Tehniliste töötajate seas olid vastavad näitajad 21 protsenti ja 19 protsenti.

Ka etnilise mitmekesisuse edendamine ei ole ettevõttes erilist hoogu sisse saanud. 59 protsenti töötajatest olid 2015. aastal valgenahalised, asiaate oli 32 protsenti, 2 protsenti oli afroameeriklasi, 3 protsenti latiinosid, 3 protsenti oli end mitme rassi alla liigitavaid töötajaid ning alla protsendi jäi põlisameeriklastest ja Okeaaniast pärit töötajate osakaal.

Kokku oli Google´is USAs mullu tööl 38 670 inimest.

Esimest korda avaldas Google oma mitmekesisuseraporti 2014. aastal, pärast seda on oma näitajad avalikustanud mitmed teised tuntud Silicon Valley´s tegutsevad tehnoloogiaettevõtted.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles