IT-kolledži ühinemisplaan TTÜga sai allkirjad

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IT-kolledži maja.
IT-kolledži maja. Foto: www.itcollege.ee

Eile haridus- ja teadusministeeriumis allkirjastatud memorandumiga valmistatakse ette Eesti infotehnoloogia kolledži ühinemist Tallinna Tehnikaülikooli (TTÜ) IT-osakonnaga.

Ühinemise peamine eesmärk on tuua tööturule rohkem praktiliste oskustega spetsialiste, vahendas ERRi uudisteportaal «Aktuaalset kaamerat».

IT-kolledži üliõpilased ja õppejõud on aga ühinemisele vastu, sest kardavad kõrgel tasemel rakendusliku kõrgkooli lahustumist akadeemilises Tallinna Tehnikaülikoolis. Ühinemise vastasele petitsioonile on praeguseks kogutud üle 500 allkirja.

«Me lihtsalt ei näe, kuidas see liitumine meie jaoks midagi juurde annaks või paremaks teeks. Pigem ongi oht, et see lõhub selle töötava mudeli ära ja räägitakse küll IT-kolledži kaubamärgi säilimisest, sest IT-kolledzi kaubamärk on väga tugev, aga noh, kardame, et sellel kaubamärgil kaob sisu ära,» nentis IT-kolledži tudengite esindaja Sandra Niinepuu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles