Oksjonil müüakse maad koos Telia mastiga

Aivar Pau
, tehnikaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Müügis maa koos mobiilimastiga
Müügis maa koos mobiilimastiga Foto: osta.ee

Ida-Virumaal Ulvi külas on keegi osta.ee keskkonda müügile pannud mitte just tavapärase maalapi – selle ainsaks rajatiseks on Teliale kuuluv 80 meetri kõrgune mobiilimast.

Müüja kinnitusel ei ole seejuures masti talumise kohustamiseks sõlmitud ühtegi võlaõiguslikku lepingut, samuti ei ole kinnistu koormatud servituudi, talumiskohustuse ega muu asjaõigusliku koormatisega.  

Kinnistu enda suuruseks ligi 3000 ruutmeetrit.  Pole välistatud, et müüja on huvitatud hoopis sellest, et Telia ise maa koos mastiga ära ostaks.

«Kuna hetkel käivad muu hulgas läbirääkimised Telia ja vastava kinnistu tulevase omaniku vahel, siis me parema meelega seda teemat avalikult ei lahkaks,» kommenteeris kuulutust Telia esindaja Raigo Neudorf.

Kinnistusraamatu andmete alusel ei ole end kinnistu müüjana esitlev isik veel vastava kinnistu omanik.

Küll aga on teinud ta Teliale ettepaneku, et ettevõte kas jätkaks kinnisasja kasutamist rentnikuna,  müüb mobiilsidemasti külge kinnitatud seadmed kinnistu omanikule, ostab kinnistu omanikult kinnistu koos mastiga või viib mobiilsidemasti kinnistult ära, hüvitades masti maksumuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles