Skype’i meelitati Leetu uusi töökohti looma

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX.

16. jaanuaril avaldas Financial Times artikli selle kohta, et Skype kavatseb sel aastal luua ligi 400 uut töökohta ning esialgne plaan on teha seda Silicon Valleys. 


Ülejärgmisel päeval märkis Skype Eesti tegevjuht  Sten Tamkivi twitteris, et 24 tunni jooksul peale artikli ilmumist tuli Leedu valitsuse poolt pöördumine selle potentsiaalse investeeringu Leedusse meelitamiseks, kirjutab Imre Mürk Arengufondi blogis.  

Tuleb müüa, mitte loota oma õnnele, sõnas Skype Eesti juht.

Skype’i uus tegevjuht Tony Bates ütles Financial Timesile antud intervjuus, et Skype’i inseneridel on palju väga häid ideid, kuid nüüd on aeg need ideed inimesteni viia.

Ettevõtte turuosa kasvas möödunud aastal 12 protsenti ja hõlmab tänaseks 25 protsenti rahvusvaheliste kõnede minutitest.

Ligi 40 protsenti nendest kõneminutitest on videokõned. Mure on hetkel sellest, et vaid 8 miljonit kasutajat 124 miljonist kasutavad tasulisi teenuseid.

15-aastase Silicon Valleys töötamise kogemusega Batesi sõnul on Skype’i selge nõrkus hetkel toote-inseneride puudus, kes oleksid võimelised uusi tooteid kiiremini turule lükkama.

Skype’i palgal on hetkel 850 inimest, enamus arendustöötajaid tegutsevad hetkel Tallinna kontoris. Bates kavatseb palgata ligi 400 uut inimest, enamuse neist Silicon Valleyst.

«Need 400 inimest oleks äärmiselt loogiline Eestisse kui Skype suurimasse arenduskeskusesse värvata. Oleks meil vaid tööjõudu pakkuda,» kirjutab Imre Mürk.



 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles