Galerii: laeva pikendamiseks lõigati see pooleks (1)

Aivar Pau
, tehnikatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laevaettevõte DFDS lasi kaheks lõigata kaubalaeva Primula Seaways, et ehitada see pikemaks. Ligi 200 meetri pikkusele laevale lisatakse juurde 30 meetrit.

Laevale pikkuse lisamiseks valmistati ette uus keskosa. Uue 30 meetri pikkuse laevakere keskosa transporditi Bremehaveni sadamasse, kus see paigaldati pooleks lõigatud laeva külge.

Lisatava keskosaga saab laeva kogupikkuseks 230 meetrit, mis teeb 4300 liinimeetrit. Pikendatud laev Primula Seaways seilab Rotterdam-Immingham liinil.

Kuigi tegemist on tehniliselt keerulise projektiga, on laeva sellisel moel pikendamine siiski odavam ja kiirem kui uue laeva ehitus.

DFDS Group on Põhjamaade suurim meretranspordi- ja logistikaettevõte, mis opereerib 55 laevaga 25 liinil nii Lääne- kui ka Põhjamerel. DFDS teenindab ka Paldiski-Kapellskäri liini parvlaevaga Liverpool Seaways.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles