Samsung esitles oma uusimat tippmobiili Galaxy Note 7 (blogi, galerii)

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Postimees vahendas teisipäeva õhtul otseülekande ja -blogi vormis tehnoloogiauudiseid New Yorgist ja Londonist, kus maailma suurim mobiilitootja Samsung esitles oma uusimat telefoni Galaxy Note 7.

Võrreldes eelkäijatega on Galaxy Note7 saanud mitmeid täiendusi, millest olulisemad on kindlasti iiriseskänneri funktsionaalsus, veekindlus ja uut tüüpi laadimissisendi kasutuselevõttu.

Telefoni kergelt kumerate äärtega ekraani diagonaaliks on  5.7-tolli, selle Super AMOLED kuvari resolutsiooniks on 1440x2560 pikselit (QHD), mis teeb pikslitiheduseks võimsa näitaja - 518ppi. Kuvar on kaetud uusima Corning Gorilla Glass 5 ekraaniga. 

Seade on varustatud 64GB (UFS 2.0) sisemäluga, mida saab microSD abil kasvatada 256GB võrra. kasutajad saavad endale ka 15GB Samsungi pilves. Operatiivmälu (RAM) on seadmel 4GB. Aku mahutavuseks 3500mAH, mis on Note-seeria seni suurim näitaja. Telefon kaalub oma suurusele vaatamata mitte just liiga palju - 169 grammi. Selle veekindluse näitajaks on IP68. 

Laadida saab telefoni kas juhtmevabalt või uue põlvkonna USB-C tüüpi laadijaga, mille puhul pole oluline, mis pidi selle otsik telefoniga ühendada. Seadmega on kaasas ka adapter, et saaks kasutada vana head microUSB laadijat. 

Nagu Note-seerial ikka, on ka sellel mudelil kaasas S Pen puutepliiats, mille abil saab muu hulgas lihtsalt luua ja jagada GIF animatsioone. Uute Air Command funktsioonide abil saab ekraani suumida või vahetada keeli vaid ühe viipe abil. Senisest lihtsamaks on tehtud märkmete ja jooniste haldamine – selleks on loodud uus Samsung Notes kaust, mis kogub kokku kõik S Peniga tehtud visandid. Uue pliiatsi ots on väiksem (0.7 mm) ning paranenud on ka vajutustundlikkus ning nii on S Peni kasutades tunne nagu kirjutaks tavalise pliiatsiga. 

Mis puutub veel silmaiirise tuvastamistehnoloogiat, siis tootja hinnangul on tegemist äärmiselt turvalise biomeetrilise autentimissüssteemiga, mida saab kasutada avakuva lahtilukustamiseks ja mobiilimaksete lahendusele Samsung Pay turvaliseks ligipääsuks.

Lisaks on Galaxy Note7 ekraanil leitav Secure Folder, millele pääseb ligi vaid iiriseskänneri või sõrmejäljelugeja abil. 

Dualpiksel tehnoloogiat kasutaval f/1.7 põhikaameral on piksleid 13 ja esikaameral 5. Kasutusel on optiline pildistabiliseerimise süsteem, mis võimaldab objekte kiiresti teravustada ka madala valgusega oludes. 

Note7 toetab ka uut 3840x1920 resolutsiooniga Gear 360 kaamerat, mis võimaldab kasutajal jäädvustada ning jagada isetehtud 360-kraadiseid videoid. Telefoniga on kaasas ka Game Pack populaarsete mängude ja uute kasutajasõbralike tugedega.

Note7 saabub müügile Eesti suuremates elektroonikapoodides ja mobiilioperaatorite esindustes 19.augustil ning seadme soovituslik hind on 869 eurot. Telefonid on saadaval sinise koralli (Blue Coral), hõbedase titaani (Silver Titanium) ja musta oonüksi (Black Onyx) toonis. Galaxy Note7 saab ette tellida alates 16. augustist, kõigile varajastele tellijatel annab Samsung tasuta kaasa uue Gear VR virtuaalreaalsusseadme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles