Samsung asub oma mobiilimaksete platvormi Euroopasse tooma

Aivar Pau
, London
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David Lowes
David Lowes Foto: Aivar Pau

Samsung on astumas esimesi samme, et tuua oma mobiilimaksete lahendus järk-järgult Euroopa riikidesse.

«Euroopas see teenus hetkel kasutusel vaid Hispaanias. Oleme kõva  tööd tegemas oma partneritega panganduse ja finantssektoris, et riik-riigilt seda teenust ka siin laiendada,» ütles Samsungi marketingijuht David Lowes.

Lowes’i sõnul on maksete teema Euroopas keeruline ja komplikteeritud, kuid inimesed otsivad järjest uusi võimalusi, kuidas lihtsalt ostelda ja makseid teha. «Teenus on juba kättesaadav mitmetes riikides üle maailma ja meie selge plaan on seda arvu suurendada,» lisas ta.

Samsungi teiseks suureks suunaks on luua ökosüsteemi omavahel ühendatud nutiseadmetest, mis meid kodus ja sealt väljas ümbritsevad – olgu neiks siis pesumasinad või külmkapid.

«Inimeste elud on muutumas üha hektilisemaks ning nad soovivad teha rohkem asju vähema ajaga. Kogu selle süsteemi keskmes on ikkagi nutitelefon, kuna me teame 34-aastase Euroopas tegutsemise aja jooksul, et kui see on nii, siis võtavad inimesed selle omaks,» ütles Lowes.

Ja neid telefone on Samsungil tõesti palju - selgeks eesmärgiks on pakkuda seadmeid igas hinnaklassis. «Meil on näiteks keskklassi seadmed A- ja J-seeriates ning tippklassi telefonid S-seerias ning nüüd on oleme Euroopas tagasi ka Note-telefonidega,» ütles Samsungi esindaja.

Tõsi, allpool 50-euro piiri asub tase, kus Samsung ei sooviks oma mobiilidega  konkureerida. «Teame aga seda, et suurte ekraanidega telefon kõrgklassis on näiteks Euroopas kõige kiiremini kasvav segment. Samas ei pea ma tõenäoliseks, et telefonide ekraanid saavad minna veel suuremaks, kui värskelt esitletud Note 7-l olev 5,7 tolli,» lisas ta.

Note 7 – pliiatsiga S7?

Mis puutub veel teisipäeval maailmale tutvustatud Note 7 tahveltelefoni, siis see on saanud vägagi palju omadusi teiselt ettevõtte tipptelefonilt Galaxy S7.

«Kuid on ka omadusi, mis teevad sellest seadmest ilmselgelt Note’i  - näiteks on selleks disain.  Teisalt ka muidugi puutepliiats, mille jaoks on loodud spetsiaalselt mitmeid funktsioone nagu ekraanile joonistamine, sõnade selekteerimine ja tõlkimine otse ekraanil, kiire gif-ide jagamine sotsiaalmeediasse,» ütles David Lowes.

Lisaks muidugi turvalisus – mis on tarbijate tagasiside põhjal nende üha suuremaks murekohaks, kuna mobiiliga kantakse kaasas järjest enam väga tundlikku ja väärtuslikku informatsiooni ning nad soovivad olla kindlad, et see on turvatud. Just sel eesmärgil on see telefon saanud endale lisaks sõrmejäljelugejale kaasa iiriseskänneri.

«Kokkuvõttes pole ma pole absoluutselt nõus, et tegemist on pliiatsiga S7-ga,» kinnitas ta.

Brexit ei tapa

Samsung on juba arvestamas oma tulevikuplaanides ka olukorraga, kus Suurbritannia on Euroopa Liidust lahkumas.

«Me respekteerime Suurbritannia inimeste otsust Brexiti osas ning näeme selle tagajärjel suuri muudatusi. Tehnoloogiaettevõttena oleme aga harjunud väga erinevate sotsiaalsete ja poliitiliste olukordadega - meie strateegia on sellistes olukordades keskenduda sellele, mida me kõige paremini oskame: luua innovaatilist tehnoloogiat,» ütles Lowes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles